Mai exact, spun experții, climatul în peninsulă s-a deteriorat considerabil de la începutul anului 2016 din cauza accelerării programelor balistic şi nuclear nord-coreene şi a duelului verbal tot mai agresiv între liderul nord-coreean Kim Jong-Un şi preşedintele american Donald Trump, aşteptat la Seul în noiembrie, potrivit agerpres.ro.

ARMA NUCLEARĂ va fi DETONATĂ CURÂND. Un oficial nord-coreean DEZVĂLUIE ce planuri are Kim Jong-un pentru BOMBA cu HIDROGEN

Or, când tensiunile sunt atât de ridicate, riscul de a vedea situaţia scăpând de sub orice control este real, avertizează Van Jackson, fost analist al Pentagonului, care predă astăzi la Universitatea din Wellington.

În timpul Războiului Coreei (1950-1953), care a făcut milioane de morţi şi a transformat sudul peninsulei într-un câmp de ruine, Seulul fusese de patru ori ocupat. Sediu al guvernului sud-coreean, oraşul este în prezent o capitală tehnologică şi culturală cu 10 milioane de locuitori, incluzând şi zona suburbană, spun sursele citate.

Phenianul a amplasat circa 10.000 de piese de artilerie şi circa 500 de rachete

Aflată în raza de acţiune a unei impresionante artilerii nord-coreene, poziţionate de cealaltă parte a Zonei Demilitarizate (DMZ), această populaţie ar fi o ţintă vizată în caz de conflict. Se estimează că Phenianul a amplasat circa 10.000 de piese de artilerie şi circa 500 de rachete cu rază scurtă de acţiune de-a lungul frontierei, în cea mai mare parte disimulate în grote, tuneluri şi buncăre. 

SUA A LOVIT COREEA DE NORD unde nu se aştepta nimeni. ATAC DECISIV! APĂRAREA LUI KIM a fost anihilată

Coreea de Nord ARE ARMA care POATE DISTRUGE SUA în 3 zile. CIA are informaţii de BREAKING NEWS!

Seulul evaluează la 1,1 milioane de militari efectivul trupelor terestre nord-coreene, dintre care 70% ar fi cantonaţi la mai puţin de 100 km de frontieră. Esenţialul arsenalului este de fabricaţie sovietică şi chinezească, şi probabil îmbătrânit, aprecia în 2015 un raport al Ministerului Apărării american. Experţii consideră că Phenianul, care ameninţă cu regularitate să transforme Seulul într-un “ocean de flăcări”, ar încerca să facă un maximum de victime în primele ore ale unui conflict. 

 Un contraatac american asupra Phenianului cu o armă la fel de puternică ar face 820.000 de morţi, potrivit Nukemap.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Mai exact, spun experții, climatul în peninsulă s-a deteriorat considerabil de la începutul anului 2016 din cauza accelerării programelor balistic şi nuclear nord-coreene şi a duelului verbal tot mai agresiv între liderul nord-coreean Kim Jong-Un şi preşedintele american Donald Trump, aşteptat la Seul în noiembrie, potrivit agerpres.ro.ARMA NUCLEARĂ va...

Preluat de la EVZ