“Considerăm că statul nord-coreean este implicat în acest atac mondial”, a declarat ministrul britanic al securității, Ben Wallace, la BBC Radio 4.Potrivit oficialului, acest atac ar fi putut fi motivat de dorința Phenianului, izolat la nivel mondial, de a accede la monedă străină.

ATENȚIE! Un nou ATAC CIBERNETIC extrem de AGRESIV lovește calculatoarele din Europa

“Coreea de Nord ar putea avea legătură și cu alte atacuri care ar fi urmărit colectarea de valută”, a spus Wallace, citat de agerpres.ro.  La 12 mai, un atac informatic lansat printr-un virus supranumit ‘Wannacry’ a afectat sute de mii de calculatoare în întreaga lume, paralizând în special serviciile de sănătate britanice și uzine ale constructorului auto francez Renault. Autorii săi cereau o recompensă pentru a permite deblocarea calculatoarelor.

Metroul și aeroportul au fost COMPROMISE de un atac fără PRECEDENT

Phenianul a fost principalul acuzat pentru atac în cercurile de securitate informatică. Compania americană producătoare de antivirus Symantec a acuzat grupul de hackeri Lazarus, suspectat că ar avea parțial legătură cu Coreea de Nord.

Conform unei anchete a National Audit Office (NAO), organism independent însărcinat cu controlul utilizării fondurilor publice, ‘Wannacry’ este cel mai mare atac informatic care a afectat vreodată NHS în Anglia. Însă acesta ar fi putut fi evitat dacă ar fi fost luate măsuri pentru asigurarea “unei securități informatice de bază”.

În documentul publicat vineri, NAO a făcut apel la Ministerul Sănătății și la NHS “să se organizeze mai bine” pentru a proteja serviciile de sănătate împotriva viitoarelor atacuri, care ar putea fi mai sofisticate și ar putea produce mai multe pagube.

Încă o DOVADĂ SUPREMĂ CĂ EXTRATEREŞTRII EXISTĂ! Nimeni nu mai poate contesta ADEVĂRUL

Virusul a afectat în total o treime din spitalele și clinicile din Anglia, precum și numeroase cabinete medicale din țară, determinând amânarea sau anularea a mii de programări și intervenții medicale.

,,Wannacry,, a afectat calculatoare din întreaga lume, provocând un week-end de panică. Compania de căi ferate din Germania și guvernul spaniol au fost de asemenea afectate.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
'Considerăm că statul nord-coreean este implicat în acest atac mondial', a declarat ministrul britanic al securității, Ben Wallace, la BBC Radio 4.Potrivit oficialului, acest atac ar fi putut fi motivat de dorința Phenianului, izolat la nivel mondial, de a accede la monedă străină. ATENȚIE! Un nou ATAC CIBERNETIC extrem de...

Preluat de la EVZ