Instanța a admis propunere penitenciarului Jilava de a-l elibera condiționat pe omul de afaceri Dan Diaconescu.

Fostul patron al OTV va rămâne în arest până când se va stabili dacă procurorii vorr contesta sau nu decizia.

Dacă decizia va fi contestată, hotărârea definitvă care l-ar putea pune în libertate pe omul de afaceri va fi luată de Tribunalul Ilfov.

Nici nu ȘTIȚI ce i se poate ÎNTÂMPLA lui Dan DIACONESCU

Legea recursului compensatoriu, care a dus la liberarea din pușcării a peste 500 de deținuți, încă din prima zi a aplicării, de s-a mirat și promotorul ei, ministrul Tudorel Toader, l-a ajutat și pe Dan Diaconescu să-și recapete libertatea.

Dan Diaconescu a fost condamnat, în martie 2015, la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru șantaj. Din această pedeapsă a executat doi ani și opt luni.

Din pedeapsă i-au mai fost scăzute și 200 de zile pentru că a muncit în închisoare și alte 150 de zile pentru că, în perioada de când este încarcerat a scris cinci cărți, lucrări științifice.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Instanța a admis propunere penitenciarului Jilava de a-l elibera condiționat pe omul de afaceri Dan Diaconescu.Fostul patron al OTV va rămâne în arest până când se va stabili dacă procurorii vorr contesta sau nu decizia. Dacă decizia va fi contestată, hotărârea definitvă care l-ar putea pune în libertate pe omul...

Preluat de la EVZ