Dodon i-a sugerat lui Băsescu să-și potolească acțiunile pe care acesta le întreprinde în Republica Moldova, mai exact campania pe care o face peste Prut pentru a duce Partidul Unității Naționale (PUN) în Parlamentul moldovean și susținerea țării de peste Prut în demersul aderării la Uniunea Europeană.

„Băsescu a luat câteva șuturi în fund de la electorat și acum vine să ne facă nouă reguli. Du-te și fă reguli la tine acasă dacă ești așa de deștept, ce cauți tu în Republica Moldova? Speri că aici are să te voteze lumea și o să fii mare erou? În primul rând, n-are să te voteze, că nu ești cetățean al RM, eu i-am anulat cetățenia și o să i-o mai anulez. (…) Băsescu trebuie să înțeleagă că el o să stea după gard, în România voiau să-l pună la pușcărie, el trebuie să se liniștească. Dacă nu înțelege acest lucru acum, o să înțeleagă mai târziu, nu-i amenințare”, a afirmat Igor Dodon, citat de Unimedia.info.

Criză în REPUBLICA MOLDOVA: IGOR DODON a fost oficial SUSPENDAT din FUNCȚIE

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu a comentat deocamdată, afirmațiile șefului statului Republicii Moldova. Nu este pentru prima dată când între Traian Băsescu și Igor Dodon are loc un schimb de replici dure. 

În luna iunie, Traian Băsescu, care este președinte de onoare al PUN, l-a numit pe Igor Dodon „pudel”, în contextul în care acesta a apărut anterior alături de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, la mai multe evenimente.

Băsescu, DECLARAȚII INCENDIARE la Chișinău. CÂND va adera Republica Moldova la UE

Pe 19 octombrie, la dezbaterea cu tema „Viitorul Republicii Moldova în contextul noilor evoluții politice” care a avut loc la Chișinău, Băsescu a declarat că dacă ar fi președinte al României, nu l-ar primi pe Dodon la Cotroceni.

Declarația a fost făcută de către fostul șef al statului român, după ce o jurnalistă i-a pus o întrebare pe marginea acestui subiect.

„Sincer, nu l-aș primi. Poziția președintelui României este corectă. Nu l-aș primi, cum nu-l primește nimeni în lumea civilizată”, a afirmat Traian Băsescu. 

Dodon cere AUTORITĂȚILOR să-l declare PERSONA NON-GRATA pe Băsescu peste Prut

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Dodon i-a sugerat lui Băsescu să-și potolească acțiunile pe care acesta le întreprinde în Republica Moldova, mai exact campania pe care o face peste Prut pentru a duce Partidul Unității Naționale (PUN) în Parlamentul moldovean și susținerea țării de peste Prut în demersul aderării la Uniunea Europeană.„Băsescu a luat câteva șuturi în...

Preluat de la EVZ