Totodată, șefa DNA dă vina pe Curtea Constituţională a României (CCR) pentru a explica de ce au fost nevoie de doi ani pentru finalizarea anchetei.

Kovesi a explicat într-un interviu că în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, în care este cercetat fostul vicpremier Gabriel Oprea, procurorii au lucrat  în mod constant.

„Noi investigăm şi premisele în care s-a produs moartea victimei,  avem şi infracţiunea de ucidere din culpă. Din această perspectivă s-au făcut mai multe expertize în dosar. Au fost necesare mai multe expertize tehnice pentru a stabili foarte clar circumstanţele producerii acestui eveniment tragic.  Dosarul este în curs de finalizare în acest moment. În cursul anului trecut a apărut o decizie a Curţii Constituţionale care se referă la modul în care este reglementată infracţiunea e abuz în serviciu în serviciu în Codul Penal. La momentul în care s-a început ancheta, ele (acuzaţiile – n.r.) aveau la bază un Regulament al circulaţiei pe drumurile publice. Acesta este motivul pentru care ancheta a trebuit să vizeze şi aceste aspecte. Suntem în curs de finalizare, n-aş putea să estimez un termen în ceea ce priveşte soluţia. Nu pot să spun nici ce soluţie va fi, pentru că aceasta va fi decizia dată de procurorul de caz. Cu siguranţă până la sfârşitul acestui an dosarul va fi soluţionat”, a declarat şefa DNA, într-un interviu în cadrul interviurilor (web-talks) din cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania, dezvoltat de Iniţiativa România şi Friedrich Naumann Foundation Southeast Europe, cu sprijinul Embassy of Canada to Romania, Bulgaria, and Moldova. 

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Lucian Diniţă a fost audiat la DNA, în dosarul morții polițistului Gigină, în care a fost pus sub acuzare fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

Fostul șef al Poliției Române, Petre Tobă, a fost audiat, marți dimineață, la sediul DNA în dosarul Gigină, în calitate de martor. „Am fost citat în calitate de martor la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul privind cercetarea accidentului în care a fost implicat domnul Gabriel Oprea. Am răspuns la toate întrebările adresate de către procurorul de caz, am răspuns la toate întrebările adresate de către apărători şi cu această ocazie, cred eu, am reuşit să clarific toate aspectele tehnice care mi-au fost indicate, care mi-au fost adresate pentru a fi clarificare de către procurori”, le-a spus Petre Tobă jurnaliştilor la ieşirea din DNA.

Pe 7 decembrie 2016, Gabriel Oprea, Petre Mazilu — administratorul firmei General MPM Impex SRL și Adrian Corcodel — șeful echipei care efectua lucrări în zona în care s-a produs accidentul în care a murit polițistul Bogdan Gigină au fost puși sub acuzare de DNA pentru ucidere din culpă.

Potrivit DNA, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19,00, agentul de poliție Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulație în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecință a unui traumatism cranio-cerebral și facial cu fractură craniană, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a fostului ministru Gabriel Oprea.

Tag-uri:
kovesi, DNA, bogdan gigina, gabriel oprea, procurori, ancheta, dosar, laura codruta kovesi

<!–

–>

evz.ro

libertatea.ro

rtv.net

wowbiz.ro

b1.ro

cancan.ro

infoactual.ro

unica.ro

fanatik.ro

dcnews.ro

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/button-share-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/button-share-1-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Totodată, șefa DNA dă vina pe Curtea Constituţională a României (CCR) pentru a explica de ce au fost nevoie de doi ani pentru finalizarea anchetei. Kovesi a explicat într-un interviu că în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, în care este cercetat fostul vicpremier Gabriel Oprea, procurorii au lucrat  în mod...

Preluat de la EVZ