Scriitoru afirmă, cu o aciditate supremă, că ”Dragnea și Tăriceanu sunt niște nătângi, dar unii puternici, prezenți și insolenți”.

“Orice-ai face, n-ai scăpare! Ajunși la putere, inșii de genul ăsta sînt inconturnabili: îți pătrund „în casă și în gînd“ pe sub ușă, prin fereastra întredeschisă, prin bîrfa vreunui vecin, prin hazardul telecomenzii, ba chiar prin folclorul bancurilor, devenite vaccinul nostru tradițional împotriva mizeriei zilnice”, scrie Pleșu.

“Poți să zici că dl Dragnea nu are haz? Poți să uiți de el cînd te hărțuiește intelectual cu asemenea subtilități? (…)

La noi se practică înțelepciunea tandră, „rațiunea“ împăciuitoare, iertarea anticipativă. Cine nu pricepe acest tip de comportament nu e un politician adevărat, nu respectă legile nescrise ale patriei, nu e „bun român“. Iar o „rezervă de cadre“ pentru viitoarele guverne tocmai a fost eliberată, deunăzi, din închisori, reintrînd, curajos, sub protecția prezumției de nevinovăție”, a dăugat Pleșu.

Articolul complet poate fi citit aici

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Scriitoru afirmă, cu o aciditate supremă, că ”Dragnea și Tăriceanu sunt niște nătângi, dar unii puternici, prezenți și insolenți”.“Orice-ai face, n-ai scăpare! Ajunși la putere, inșii de genul ăsta sînt inconturnabili: îți pătrund „în casă și în gînd“ pe sub ușă, prin fereastra întredeschisă, prin bîrfa vreunui vecin, prin hazardul telecomenzii, ba chiar...

Preluat de la EVZ