Fostul ministru Elena Udrea a declarat, joi, că în interiorul DNA se fac în continuare presiuni în dosarele în care este acuzată. 

„Se fac presiuni în continuare la DNA referitor la mine. Mâine, o să fiu prezentă pentru o declaraţie într-un dosar mai vechi, în dosarul pe care l-a instrumentat doamna procuror Iorga Moraru, care ne-a povestit în mod public ce presiuni s-au făcut împotriva dânsei pentru a mă reţine, în situaţia în care nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului. Eu sunt convinsă că, nu numai dosarul acela, toate dosarele pe care dânsa le-a instrumentat la adresa mea s-au făcut sub o presiune imensă. Sunt procurori din interior care vin şi recunosc că au fost supuşi unor presiuni pentru a face dosare, aşa se explică această frenezie a doamnei Kovesi în a formula acuzaţii şi a întocmi dosare pe numele Elenei Udrea”, a susţinut fostul ministru, citată de Agerpres

Declaraţia a fost dată la Curtea de Apel Bucureşti, unde a avut loc un nou termen în cameră preliminară în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din anul 2009. 

Elena Udrea face noi ACUZAŢII DURE: „Se fac presiuni în continuare la DNA referitor la mine”

Referitor la acest proces, Udrea a spus că persoanele acuzate au cerut din nou judecătorilor trimiterea dosarului la DNA, pentru a se reface rechizitoriul. Fostul ministru al Turismului s-a plâns că Parchetul General nu a făcut nimic în legătură cu plângerea pe care a depus-o referitor la o înregistrare în care apăreau procurorii care au instrumentat acest dosar. 

Victorie pentru Elena Udrea. SCAPĂ DE CONTROLUL JUDICIAR într-un dosar greu

„Important a fi de menţionat că, în acest dosar, eu am făcut o plângere penală la Parchetul General împotriva procurorilor care l-au instrumentat, Bulancea, Ana Dana şi procurorul-şef de secţie Popovici, care au fost înregistraţi chiar de către o persoană din interiorul DNA, care au pus la cale o declaraţie a unui inculpat, eu presupun că a lui George Nastasia, prin care acesta să mă acuze. Am făcut această plângere în luna iunie, am depus probe şi, între timp, am aflat alte lucruri. Unul dintre poliţiştii implicaţi în povestea aceasta cu înregistratul în interiorul DNA a dat un mail celui care a făcut înregistrarea şi a solicitat să meargă la DNA şi să predea înregistrarea făcută pe ascuns, dar din partea Parchetului General nu am nicio ştire, nu am fost chemată. Dacă pe lângă greşelile făcute de procurori în acest dosar, se demonstrează şi că s-au făcut presiuni asupra unuia dintre inculpaţi să formuleze acuzaţii la adresa mea, nu numai că acest dosar nu trebuie să mai existe în instanţă, dar procurorii trebuie să răspundă penal”, a explicat Elena Udrea. 

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Fostul ministru Elena Udrea a declarat, joi, că în interiorul DNA se fac în continuare presiuni în dosarele în care este acuzată.  „Se fac presiuni în continuare la DNA referitor la mine. Mâine, o să fiu prezentă pentru o declaraţie într-un dosar mai vechi, în dosarul pe care l-a instrumentat...

Preluat de la EVZ