Procurorii DIICOT din Bacău l-au reținut pe luptătorul Anatolie (Tolea) Ciumac, acuzat că face parte dintr-o grupare de contrabandiști cu țigări.

Alături de Tomac, au mai fost reținuți Niculae Iordache, Dan Miron, Vasile Plăcintă, Ionel Pavel, Tudorel Păun Petre și Valentin Stan pentru constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă. Alte 12 persoane au fost puse sub control judiciar în acest caz.

Procuroriii DIICOT spun că, începând cu anul 2016 și până în prezent, au fost constituite trei grupuri infracțional organizate. Membrii acestor grupuri, printre care se numără Anatolie Ciumac, Niculae Iordache, Dan Miron, Vasile Plăcintă, Ionel Pavel, Tudorel Păun Petre și Valentin Stan, au acționat pe razele județelor Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călărași, Teleorman, Dâmbovița și în Capitală. Ei au colectat, preluat, deținut, predat, depozitat și comercializat țigarete introduse ilegal în România.

“S-a reținut că membrii grupărilor infracționale au creat o veritabilă rețea de distribuție a țigaretelor provenind din contrabandă, structurată pe 3 paliere, în funcție de rolurile pe care aceștia le-au avut în cadrul grupării”, arată DIICOT.

Joi, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăziilor de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, Brașov, Galați, București și a Structurilor de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și Teleorman au făcut 56 de percheziții domiciliare, în județele Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călărași, Teleorman, Dâmbovița și în Capitală. Cu această ocazie, au ridicat aproximativ 600.000 pachete țigări, 280 kilograme țigarete vrac, aproape 250.000 lei, aproape 50.000 de euro și 100 lire.

Inculpații vor fi prezentați Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/luptatorul-tolea-ciumac-retinut-pentru-contrabanda-cu-tigari-43486.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/luptatorul-tolea-ciumac-retinut-pentru-contrabanda-cu-tigari-43486-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv