Rebega, care a participat în prezidiu la slujba de astăzi de la Patriarhie, intitulează evenimentul drept ”un moment unic de rugăciune împreună a Bisericilor Ortodoxe surori și un eveniment crucial pentru Biserica Ortodoxă Română care a dovedit că poate aduna frații laolaltă, în aceste timpuri în care alții caută dezbinarea. Dar noi trebuie să căutăm pacea și iubirea creștinească!”

În aceeași postare, Rebega arată care a fost prezența marilor ierarhi din Bisericile Ortodoxe ale altor țări: ”Astăzi am fost binecuvântat să particip la Sfânta Liturghie oficiată la Patriarhia Română cu ocazia Sfântului Dimitrie cel Nou. A fost o ocazie deosebită deoarece au participat oaspeți de seamă: Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Rusiei, a prezidat liturghia de hram în concelebrare cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei, Durresului și al întregii Albanii,  şi cu Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia”.

Laurențiu Rebega este cunoscut ca un promotor al valorilor ortodoxiei, el fiind singurul europarlamentar român care a organizat două conferințe despre valorile românești în Europa chiar în Aula Patriarhiei de la București, iar în perioada 18-19 octombrie  i-a avut ca invitați la Bruxelles pe decanii Facultăților de Teologie Ortodoxă din România. Cu acel prilej, Rebega a organizat o întâlnire și cu reprezentanții oficiali de la Bruxelles ai Bisericilor Ortodoxe din mai multe țări: Pr. Aimilianous Bogiannou, reprezentantul Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, Pr. Philip Ryabikh, reprezentantul Patriarhiei Moscovei, Prea Sfinția Sa Porfyrios de Neapolis, reprezentantul Bisericii Ciprului, Înalt Prea Sfinția Sa Athanasios de Achaia, reprezentantul Bisericii Greciei, Pr. Nektarios Ioannou, secretarul Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă UE, precum și Pr. George Vâlcu din partea Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române pe lângă instituțiile europene.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Rebega, care a participat în prezidiu la slujba de astăzi de la Patriarhie, intitulează evenimentul drept ”un moment unic de rugăciune împreună a Bisericilor Ortodoxe surori și un eveniment crucial pentru Biserica Ortodoxă Română care a dovedit că poate aduna frații laolaltă, în aceste timpuri în care alții caută...

Preluat de la EVZ