Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, ar putea fi eliberată condiționat din Penitenciarul Gherla, după ce a stat aproape trei ani în spatele gratiilor, după ce Judecătoria Gherla a dispus punerea sa în libertate, măsura nefiind, însă, definitivă.

Judecătoria Gherla a decis, vineri, punerea în libertate a Monicăi Iacob Ridzi, care a fost condamnată pentru manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului.

Fostul ministru al Tineretului și Sportului a cerut instanței de judecată să fie eliberată, după doi ani și opt luni în care a fost închisă la Penitenciarul Gherla, iar Judecătoria Gherla i-a admis solicitarea.

Decizia de astăzi nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară de către procurori.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie 2015, de către instanța supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat atunci la Poliția Județeană Cluj, fiind încarcerată la secția exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, dar din cauza stării sale de sănătate a fost transferată, în 2 martie, în baza unei solicitări de internare, la Spitalul Penitenciar Jilava. Ulterior, ea a fost reîncarcerată la secția exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.

În 26 martie 2015, fostul ministru al Tineretului și Sportului a depus o cerere, care a fost înregistrată la Tribunalul Ilfov, pentru întreruperea executării pedepsei, motivând că suferă de numeroase afecțiuni medicale, printre care trombofilie și leuconeutropenie. Imediat după ce a fost încarcerată, Ridzi a reclamat condițiile în care stau deținuții, spunând că sistemul medical din închisori nu este bine gândit și că pentru un om bolnav ca ea condamnarea la închisoare este condamnare la moarte.

De asemenea, în 28 mai 2015, soțul Monicăi Iacob Ridzi, primarul din Petroșani de la acea vreme, Tiberiu Iacob Ridzi, anunța că a depus o cerere de grațiere în numele soției sale, document în care au fost invocate atât starea de sănătate a acesteia, cât și situația celor doi copii ai cuplului. Monica Iacob Ridzi a invocat în cererea de a părăsi Spitalul Penitenciar Jilava faptul că are doi copii, respectiv o fetiță de un an și șapte luni și un băiat în vârstă de cinci ani. În susținerea cererii de grațiere, fostul ministru a depus mai multe documente, între care și o dovadă că suferă de o boală hematologică, iar din cauza imunității scăzute, orice infecție pe care ar putea să o ia în penitenciar i-ar putea fi fatală.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a respins cererea de grațiere formulată de fostul ministru Monica Iacob-Ridzi.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/monica-iacob-ridzi-la-un-pas-sa-fie-eliberata-43491.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/monica-iacob-ridzi-la-un-pas-sa-fie-eliberata-43491-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv