Adăugați aici numele lui George W. Bush și Donald Trump, președinții care au semnat actele care au dus la ultima mare desecretizare a dosarelor FBI, CIA, Secret Service, serviciul secret al Armatei sau ale comisiilor organizate de-a lungul timpului de Casa Albă sau Congresul SUA și obținem ingredientele uneia dintre cele mai interesante și încâlcite povești ale Secolului XX!

AICI PUTEŢI CITI DOCUMENTUL EXPLOZIV


John Fitzgerald Kennedy, al 35-lea președinte al SUA


Acum, primul document din cele desecretizate astăzi sub egida Arhivelor Naționale ale SUA. Documentul a primit avizul de desecretizare în 1997, dar viza finală – dată cu acordul FBI – a venit acum câteva zile, pe 23 octombrie. E de înțeles, pentru că documentul este transcrierea înregistrării mărturiei unuia dintre cele mai puternice și controversate personaje ale secolului trecut: J. Edgar Hoover.

A fost șef al FBI timp de 48 de ani, până la moartea sa, în 1972. A gestionat mai multe secrete decât orice alt șef de serviciu din acea perioadă.

Mărturia este tulburătoare, pentru că ea spune un lucru cel puțin ciudat: au știut că Lee Oswald, asasinul lui Kennedy, va fi UCIS! Și nu au făcut nimic, deși audierile lui Oswald erau la început și nu se știa nimic despre crima secolului: asasinarea celui de-al 35-lea președinte al Americii.


Președintele J.F. Kennedy alături de soția sa, Jaquelin (cunoscută apoi ca soția magnatului grec Aristotel Onassis) și de guvernatorul din Texas, John Connally, cu puține momente înainte de a fi asasinat


Jack Ruby vs. Lee Oswald

Pe 22 noiembrie 1963, în timpul unei vizite oficiale în Dallas, Texas, președintele Kennedy este împușcat cu mai multe focuri de carabină. La puțin timp este arestat Lee Oswald, un personaj ciudat, fost pușcaș marin, el a trăit câțiva ani în URSS, la Minsk, în anii cei mai crunți ai încleștării dintre Est și Occident, anii Cortinei de Fier.

Pe 24 noiembrie, sub ochii polițiștilor, Oswald este împușcat mortal de patronul unui club texan, Jack Ruby. Era înainte ca anchetatorii să stoarcă orice informație de la pușcaș. Peste 4 ani, după ce o condamnare la moarte îi este comutată în închisoare pe viață, Ruby moare de cancer, ducând cu el secretul motivului pentru care l-a executat pe Oswald. Singura sa explicație a fost că nu a vrut ca frumoasa Jacqueline Kennedy, văduva președintelui, să fie supusă calvarului de a fi martoră la proces.


Lee Harvey Oswald, fotografie a poliției de la arestarea sa, în 1963, sub acuzația de asasinare a președintelui Kennedy


Iată mărturia desecretizată după 44 de ani. Mărturia este dată pe 24 noiembrie 1963, ziua asasinării lui Oswald, la ora 16.00.

”Domnul J. Edgar Hoover a spus după cum urmează:

Nu mai este nimic de spus despre cazul Oswald decât că el este mort.

Noaptea trecută am primit un telefon la biroul nostru din Dallas de la un bărbat cu o voce calmă care ne-a spus că este mebru al unui comitet organizat pentru uciderea lui Oswald.

Imediat l-am anunțat pe Șeful Poliției și el ne-a asigurat că i se va asigura protecție lui Oswald. În această dimineață l-am sunat din nou pe Șeful Poliției din Dallas și l-am avertizat din nou și el iar ne-a asigurat că se asigură protecție specială. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat.”


John Edgar Hoover, primul director al Biroului Federal de Investigații (FBI)


Adevăratul nume al pistolarului texan

”L-au scos din închisoarea municipală ( pe Lee Oswald n.n.) și îl duceau la închisoarea comitatului când un om s-a apropiat de Oswald și l-a împușcat în burtă. Acest om a fost arestat imediat. Se prezintă sub numele de Jack Leon Ruby, dar numele său real este Rubinstein. Conduce două cluburi de noapte în Dallas și are reputația de a fi homosexual. Imediat după împușcătură, el (Oswald) a fost dus la Spitalul Parkland și a murit acum 45 de minute. Aveam un agent la spital în speranța că Oswald va face vreo mărturisire înainte de a muri, dar nu s-a întâmplat acest lucru.

Am trimis la Dallas unul dintre asistenții mei în speranța că îi vom opri pe oficialii Poliției din Dallas să mai facă atât de al dracului de multe declarații televiziunilor. Ei nu aveau un caz împotriva lui Oswald înainte de a primi informații de la noi. Noi am găsit arma, am identificat scrisul de mână, amprentele de pe sacoșa maron.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/john-f-kennedy-white-house-photo-portrait-looking-up.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/john-f-kennedy-white-house-photo-portrait-looking-up-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Adăugați aici numele lui George W. Bush și Donald Trump, președinții care au semnat actele care au dus la ultima mare desecretizare a dosarelor FBI, CIA, Secret Service, serviciul secret al Armatei sau ale comisiilor organizate de-a lungul timpului de Casa Albă sau Congresul SUA și obținem ingredientele uneia...

Preluat de la EVZ