Decizia  de a  participa la aceste negocieri a fost luată după discuțiile cu reprezentanți ai armatei ruse, purtate sub umbrela Centrului de Reconciliere al Parților beligerante. Armata rusă a convenit deja cu armata siriană în ceea ce privește simplificarea procedurilor de verificare ale civililor la punctele de control  guvernamentale. De asemenea, armata rusă a început să trimită periodic convoaie cu asistență umanitară în acea zonă din Siria.

Centrul de reconciliere va coordona discuțiile și va acționa ca și garant al securității pentru toate părțile.

Militanții, care au acceptat să participe la aceste negocieri, controlează cinci orașe importante din regiunea Kalamun, orașe ce au o populație de aproximativ 200.000 de locuitori. Militanții opoziției au declarant ca au fost convinși să se așeze la masa negocierilor de către șefii triburilor din zonă  și de către  civili.

Comandanții milițiilor rebele din regiunea Kalamun au convenit să poarte discuții cu guvernul sirian, cu condiția ca armata rusă să participe la acest proces de negociere. “Sperăm că Rusia, care acționează ca garant al negocierilor, își va folosi autoritatea și vom putea găsi un teren comun cu reprezentanții guvernului din zona noastră. Alte provincii vor urma exemplul și criza națională se va sfârși”, au declarat aceștia.

Dacă discuțiile vor fi fructuoase, rebelii, în număr de aproximativ 2000, se pot alătura forțelor guvernamentale ca miliții populare sau pot să predea armele.

Conform unui decret al președintelui sirian Bashar Al-Assad, toți localnicii din zonele controlate de militanții rebeli, inclusiv cei care au participat la lupte alături de grupările rebele, pot să se alăture procesului de reconciliere națională.

Pentru a controla efortul, o comisie specială de încetare a focului a fost înființată în capitala Siriei Damasc, comisie aflată sub supravegherea personală a lui  Bashar Al-Asad.(Tass)

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Decizia  de a  participa la aceste negocieri a fost luată după discuțiile cu reprezentanți ai armatei ruse, purtate sub umbrela Centrului de Reconciliere al Parților beligerante. Armata rusă a convenit deja cu armata siriană în ceea ce privește simplificarea procedurilor de verificare ale civililor la punctele de control  guvernamentale....

Preluat de la EVZ