Un bărbat impozant, se prezintă audienței. ”Jim Cecy verișorul lui Al Capone. Am un nume ciudat, care, de fapt este un pseudonim, numele al meu adevărat este Cecacy și celălalt nume este Capone. Al Capone a fost verișorul meu de-al doilea. În 1971, Dumnezeu și-a întins brațul în familia Capone și m-a extras de acolo. De fapt am mai multe în comun cu oameni ca voi, decât am cu familia Capone”, a spus încă de la început Jim Cecy.

Pe când avea 19 ani, pastorul baptist spune cu Dumnezeu l-a extras din mafie, din lumea imorală în care trăia și l-a făcut să deschidă ochii asupra vieții pe care o ducea. Prima experiență cu biserica a fost un șoc pentru Jim Cecy. ”Când am venit la Biserică am fost șocat și am văzut aceleași păcate ca în mafie, folosirea banilor, abuzul puterii și chiar abuzuri sexuale. Eram șocat pentru că tocmai ce am părăsit o astfel de lume. Pastorii le vorbeau oamenilor despre doctrine și nu despre viața și Biblie”, le-a povestit Jim Cecy, celor prezenți.

Despre viața din mafie, vărul lui Capone nu a spus nimic. Nici cel mai mic amănunt, cum funcționa sau cu ce se ocupa, respectând și acum după 47 de ani, regula tăcerii. În caz contrar, se știe cum funcționează mafia.

Jim Cecy a conferențiat la Cluj despre ”puritatea sexuală”. El a spus că are trei fete și a mai adoptat și crescut încă 23 de copii orfani, și că i-a crescut pe toți după normele moralei biblice. ”Eu cu soția mea și după 40 de ani de mariaj suntem încă prieteni. Îi scriu zilnic email-uri sau vorbim de câteva ori la telefon. Azi, în loc să învățăm din Biblie, din pildele biblice, tinerii învață din telefoane. După ce am ieșit din mafie, la 19 ani am fost într-un război adevărat, mi-am pierdut unii dintre camarazi pentru că ei nu au respectat regulile. Ei au crezut că pot să-și ia o pauză de la razboi și atunci au greșit”. Vărul lui Capone a servit timp de doi ani pe un portavion care a participat la războiul din Vietnam.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Un bărbat impozant, se prezintă audienței. ”Jim Cecy verișorul lui Al Capone. Am un nume ciudat, care, de fapt este un pseudonim, numele al meu adevărat este Cecacy și celălalt nume este Capone. Al Capone a fost verișorul meu de-al doilea. În 1971, Dumnezeu și-a întins brațul în familia...

Preluat de la EVZ