“Sistematizarea” este numele atribuit programului inițiat de Nicolae Ceaușescu în 1974, cu scopul de a urbaniza, reorganiza și uniformiza localitățile urbane și rurale. În acest scop, Marea Adunare Națională a adoptat Legea nr.58/29-10-1974 “privind sistematizarea teritoriului și localităților urbane și rurale”.


Cel mai IUBIT FIU al POPORULUI vrea mai mulți SUPUȘI. Naționalizarea UTERELOR și POLIȚIA VAGINULUI. Un DECRET cu 10.000 de VICTIME


Ideea nu era nouă, ea fiind discutată încă din anii 50 în ședințele comuniștilor. În practică programul a constat în demolarea parțială sau totală a satelor și orașelor în configurația lor de până la acea dată, și reconstruirea după principii comuniste de “dezvoltare socială multilaterală” a României.

Acest lucru era reglementat la punctul 13 al legii care specifica: “Pentru centrele de comună, schițele de sistematizare vor stabili dotările social- culturale necesare tuturor locuitorilor din comună, iar pentru celelalte sate componente ale comunei se vor prevedea numai acele dotări legate de satisfacerea nevoilor curente ale populației. În centrul civic al centrelor de comună se vor amplasa sediul politico- administrativ, unități culturale, de învățămînt și ocrotirea sănătății, de prestări de servicii și comerciale, precum și locuințe. Se va avea în vedere ca dotările care au funcțiuni înrudite să fie grupate într- o singură clădire sau într-un număr restrîns de clădiri, cu mai multe niveluri, cu aspect reprezentativ; astfel, cele cu funcțiuni politico-administrative și economice să fie grupate pe cît posibil într-o singură clădire, urmărindu-se ca în asemenea clădiri să se asigure și locuințe pentru anumite categorii de personal al unităților respective. Sistematizarea localităților rurale trebuie să contribuie la ridicarea economică, socială și culturală a satelor, la îmbunătățirea generală a condițiilor de trai ale țărănimii, la apropierea treptată a vieții satelor de aceea a orașelor”


Câţi ştiu care A FOST CEA MAI MARE LOVITURĂ a lui Ceauşescu în România? Celebră în toată lumea. EVZ EXCLUSIV


Cum au transformat comuniștii comunele în orașe

Sistematizarea a început ca un program de relocare a țăranilor din mediul rural. Planul inițial țintea să ofere mediului rural toate avantajele epocii moderne. Punctul 12 al legii decreta: “Gospodăriile situate în afara perimetrelor construibile ale municipiilor și orașelor se vor muta treptat în perimetrul construibil al acestor localități potrivit unor programe pe termen lung stabilite de comitetele executive ale consiliilor populare municipale sau orășenești”.  


Ceauşescu a fost „atins” de un BLESTEM TERIBIL: „Să moară cum au murit ai mei…” DEZVĂLUIRI ISTORICE


Efectul acestui punct din lege a fost că orașele s-au confruntat cu o afluență puternică de țărani iar sute de sate erau în procesul de a fi transformate în orașe, prin construirea de școli, spitale, blocuri și industrie.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/ceausescu2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/ceausescu2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
 “Sistematizarea” este numele atribuit programului inițiat de Nicolae Ceaușescu în 1974, cu scopul de a urbaniza, reorganiza și uniformiza localitățile urbane și rurale. În acest scop, Marea Adunare Națională a adoptat Legea nr.58/29-10-1974 'privind sistematizarea teritoriului și localităților urbane și rurale'. Cel mai IUBIT FIU al POPORULUI vrea mai mulți...

Preluat de la EVZ