Mai exact, Ministerul Transporturilor spune că a dispus asigurarea cu locomotive Diesel Electrice de rezervă şi cu personal suplimentar a depourilor Ploieşti, Arad, Cluj, Satu Mare, Braşov, Sibiu, Suceava, precum şi a staţiei Caransebeş, pentru îndrumarea trenurilor aflate în circulaţie şi deservirea mijloacelor de intervenţie pentru deszăpezire, potrivit news.ro.

AVERTISMENT de ultimă oră pentru POPULAȚIE! Aplicația care te ține la curent cu informațiile despre ALERTELE METEO

De asemenea, la începutul acestui weekend Ministrul Transporturilor a dispus efectuarea unui exerciţiu cu plugurile de zăpadă, utilaje cu care se va putea acţiona în această iarnă pe întreaga reţea feroviară, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, mai spune Ministerul Transporturilor.

Comandamentele feroviare de iarnă vor fi formate din personal din CFR Infrastructură, CFR Călători şi CFR Marfă.

Vremea în România. Alertă polară! VINE IARNA IERNILOR. Ce valori-record sub 0 grade ne așteaptă

Și Ministerul de Interne i-a atenționat pe cetățeni!

Și conducerea Ministerului de Interne (MAI) a avertizat  populaţia că meteorologii au emis atenţionări de vreme rea, conform căreia începând de duminică, 29 octombrie a.c., ora 10.00 până luni, 30 octombrie, ora 23.00 se va înregistra vânt puternic și ninsori viscolite pentru toate zonele montane. Astfel, MAI recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.

Aplicația care te ține la curent cu informațiile despre alertele meteo

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundații, recomandăm persoanelor să descarce aplicația DSU. Din cauza condițiilor meteo, DN7C- Transfăgărășan se închide de astăzi, 28 octombrie, începând cu ora 15.00.

rootstireaActualitate/Esential
Mai exact, Ministerul Transporturilor spune că a dispus asigurarea cu locomotive Diesel Electrice de rezervă şi cu personal suplimentar a depourilor Ploieşti, Arad, Cluj, Satu Mare, Braşov, Sibiu, Suceava, precum şi a staţiei Caransebeş, pentru îndrumarea trenurilor aflate în circulaţie şi deservirea mijloacelor de intervenţie pentru deszăpezire, potrivit news.ro. AVERTISMENT de ultimă...

Preluat de la EVZ