Neculau deține un bloc din 2017 ce nu nu apare în declarația de avere, fiind șase apartamente cu două camere și cu o cameră, plus un spațiu comercial. Imobilul e pe numele soacrei, dar de închirieri se ocupă Neculau și soția, amândoi având numerele pe OLX, scrie Reporteris.ro. 

Tot În 2017, Neculau și-a cumpărat un apartament la Cluj de 100.000 de euro, dar a și vândut un teren. Mai are o casă de 110 mp la Dobrovăț, între vii, și încă două apartamente moștenite. Un credit enorm, de 218.000 de euro, scadent în 2025, a dispărut ca prin minune. Motivează că firmele îi aduc 40.000 de euro net pe an, dar în realitate produc maxim 10.000 de euro. 

De la ce a pornit totul 

Pe Vasile Lupu numărul 23, în apropiere de intersecţia Bucşinescu, există o autorizaţie de construcţie emisă în 2010, anul în care Cătălin Neculau părăsea Citadinul. Dar, nu este pe numele său ci al soacrei sale, Elena Gurzum. Mama Felomelei Mihaela, soţia directorului de la Salubris, ea însăşi fostă angajată a Primăriei. Acum, toate apartamentele din bloc sunt închiriate. Unele dintre ele, la firme. Apartamentele au un preţ mediu estimat undeva la 40.000 de euro fiecare. Nu sunt foarte mari, dar, adunat, valoarea lor trece de 240.000 de euro pe piaţă, plus terenul. Zona este minunată. Cei care-l cunosc pe Cătălin Neculau spun că încasează chiria lunar, cu contract în regulă – dar pe numele soacrei – în contul său bancar. Undeva la peste 2.000 de euro. Toate contactele, pentru tot ce mişcă pe Vasile Lupu numărul 23, sunt ale sale şi ale soţiei.

Cum a fost descoperit 

REPORTER DE IAŞI a descoperit că, de fapt, toată clădirea este a lui, pentru că el însuşi a furnizat această informaţie. L-am sunat – are numărul dat în ziar la un anunţ de închiriere pentru două apartamente din bloc –, şi s-a trădat. „Îmi pare rău, nu mai am cele două apartamente, sunt deja închiriate. Am mai multe apartamente acolo, dar sunt date toate”, a spus Neculau la telefon, când încă nu ştia cu cine vorbeşte.

Citește mai mult pe Reporteris.ro

rootstireaActualitate/Esential
Neculau deține un bloc din 2017 ce nu nu apare în declarația de avere, fiind șase apartamente cu două camere și cu o cameră, plus un spațiu comercial. Imobilul e pe numele soacrei, dar de închirieri se ocupă Neculau și soția, amândoi având numerele pe OLX, scrie Reporteris.ro. Tot În...

Preluat de la EVZ