Ministerul Afacerilor Externe a declarat, azi, că România respinge ferm și revocabil „declarația de independeță” a Cataloniei și reafirmă sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Spaniei.

„Respingem cu fermitate și irevocabil „declarația unilaterală de independență” a Cataloniei. Reafirmăm sprijinul ferm al României pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Spaniei. Spania este un aliat important și partener strategic al țării noastre, relație reflectată atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE și la nivel internațional”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că România își menține poziția consecventă în respectarea dreptului international.

„Subliniem că legitimitatea oricărui proces sau a oricărei acțiuni care ține de ordinea internă a unui stat rezidă în deplina sa conformitate cu legea fundamentală, cu ordinea de drept din statul respectiv. Reiterăm poziția consecventă a României în favoarea respectării dreptului internațional, care nu permite modificări teritoriale survenite fără acordul statului implicat”.

Parlamentul Cataloniei a aprobat vineri după-amiază proclamarea independenței. În replică, Senatul Spaniei a dispus suspendarea autonomiei Cataloniei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/independenta-cataloniei-romania-sustine-suveranitatea-si-integritatea-teritoriala-a-spaniei-43513.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/independenta-cataloniei-romania-sustine-suveranitatea-si-integritatea-teritoriala-a-spaniei-43513-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv