Internauții au găsit pe pagina actorului de Facebook un mesaj video de acum doi ani, în care Bendeac se amuză pe seama unei fete care a fost violată. 

În materialul video respectiv, Mihai Bendeac citeşte dintr-un tabloid mărturisirile Anei Maria Mocanu conform cărora ar fi fost agresată, în perioada liceului, de către un coleg mai mare. 

Bendeac face râde de asistenta TV şi insinuează că ar fi primit fosta asistentă tv ar fi primit „o sumă de bani“ în schimbul „violului“ 

Oamenii revoltați au început o petiţie online în care cer postului Antena 1 să-l concedieze pe actor: „Am dat astăzi peste un filmuleţ postat de Mihai Bendeac pe pagina lui de Facebook, în care râde copios de… viol. În România, conform studiilor UE, între 25 şi 45% dintre români cred că violul poate fi justificat. Inclusiv femei, chiar mai multe decât bărbaţi. În timp ce 18% consideră că femeile tind să inventeze sau să exagereze cu plângerile de viol. Şi nu e de mirare, când pe posturile de televiziune şi pe internet există formatori de opinie ca Mihai Bendeac. Nu ştiu cine este Ana Maria Mocanu şi nu interesele ei vreau să fie în mod special apărate. Ci ale noastre, ale tuturor. Să iei în derâdere un viol, consecinţele pe care le poate avea asupra psihicului, să denigrezi în aşa hal o fiinţă umană este inacceptabil. Şi când ai public şi ascultători, printre care şi copii, adolescenţi, cărora să le insufli falsa premisă că femeile şi-o caută, să le dai o justificare a unui act de violenţă este mai mult decât greşit. Mai mult decât imoral. Când printre ascultătorii tăi se numără şi repondenţii studiului, care deja au o părere formată, şi tu, Mihai Bendeac, le-o validezi din poziţia ta de «om de televiziune» sau de «formator de opinie», să nu ne mirăm că atât nivelul violenţei va creşte, cât şi numărul celor care o consideră justificată. Şi cum nu facem decât să evoluăm, dacă astăzi vârsta liceului este considerată «în regulă» pentru un viol, în curând fetiţele de şcoală primară sau gimnazială, care vor fi abuzate de colegi, vor considera că este vina lor şi că acesta este mersul normal al lucrurilor. #metoo este mai mult decât împărtăşirea unor experienţe similare, este un îndemn de a opri violenţa şi hărţuirea sexuală. Şi haideţi să începem prin a ne curăţa canalele de televiziune de cei care le promovează! Haideţi să-l alungăm pe Mihai Bendeac de la Antena 1 pentru promovarea violului”, scrie Cancan.ro. 

Reacția lui Bendeac nu s-a lăsat așteptată.  Actorul a postat link-ul petiţiei şi şi-a îndemnat fanii să o semneze: „Eu am semnat! Dacă mă iubiţi, semnaţi şi voi! Ana Maria Mocanu chiar voia să fie ajutată la lecţii! Filmuleţul meu de pe FaceBook, Mişto-ul meu, sunt un abuz! #metoo!”

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Internauții au găsit pe pagina actorului de Facebook un mesaj video de acum doi ani, în care Bendeac se amuză pe seama unei fete care a fost violată. În materialul video respectiv, Mihai Bendeac citeşte dintr-un tabloid mărturisirile Anei Maria Mocanu conform cărora ar fi fost agresată, în perioada liceului,...

Preluat de la EVZ