Reamintim că Parlamentul de la Barcelona a votat, vineri, o declarație prin care declară independența regiunii Catalonia față de Spania. Decizia a fost luată cu 70 de voturi pentru, 10 împotrivă și două abțineri. Senatul spaniol l-a autorizat vineri pe premierul Mariano Rajoy să conducă direct Catalonia, decizie luată la câteva minute după ce parlamentul de la Barcelona a declarat unilateral independența regiunii de Spania, transmit Reuters și AFP.

Consiliul de Miniştri al Spaniei a aprobat vineri dizolvarea Parlamentului catalan şi convocarea de alegeri în regiunea Catalonia pentru data de 21 decembrie, a anunţat şeful executivului de la Madrid, Mariano Rajoy, transmite EFE. 

Întreg guvernul catalan va fi de asemenea demis, a spus Rajoy, citat de dpa, anunţând măsurile adoptate împotriva conducerii regiunii secesioniste.

Guvernul de la Madrid l-a destituit pe șeful poliției din Catalonia

Cine este noul conducător al Cataloniei

Este vorba despre María Soraya Sáenz de Santamaría Antón, născută pe 10 iunie 1971 și, potrivit informațiilor, noul conducător al regiunii Catalonia, membră a Partidului Popular din Spania și este vicepremier al Spaniei din decembrie 2011.

SUA intervine în SCANDALUL MOMENTULUI! Scene incredibile în Catalonia INDEPENDENTĂ. Premierul spaniol a făcut ANUNȚUL!- News Alert Update

De Santamaria este descrisă de presa spaniolă ca o persoană extrem de ambițioasă, care face parte din cercul restrâns de persoane de încredere ale premierului Rajoy. La doar o lună după ce a născut singurul său copil, ea  devenea al doilea om în guvernul spaniol fiind viceoremier și ministru pentru Administrația Teritorială, o funcție care presupunea coordonarea legăturilor dintre conducerile administrative ale tuturor regiunilor și guvernul de la Madrid.

Muncitoare, inteligentă și apreciată de adversarii politici, ea este descrisă ca mâna dreaptă a premierului fiind numită ”fata lui Rajoy” și se așteaptă să fie succesorul acestuia la conducerea partidului, potrivit libertatea.ro.

Prin urmare, nu este o surpriză că Mariano Rajoy a desemnat-o să preia conducerea guvernului de la Barcelona, după ce parlamentul catalan a votat pentru declararea independenței, iar Madridul a activat Articolul 155 și a dizolvat parlamentul și executivul condus de Carles Puigdemont.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/soraia-cata.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/soraia-cata-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Reamintim că Parlamentul de la Barcelona a votat, vineri, o declarație prin care declară independența regiunii Catalonia față de Spania. Decizia a fost luată cu 70 de voturi pentru, 10 împotrivă și două abțineri. Senatul spaniol l-a autorizat vineri pe premierul Mariano Rajoy să conducă direct Catalonia, decizie luată...

Preluat de la EVZ