Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat, azi, că Statele Unite nu vor accepta niciodată ca Phenianul să dețină armne nucleare, avertizând Coreea de Nord că dezvoltarea programelor balistice și nucleare îi subminează securitatea, relatează site-ul agenției Reuters.

În cadrul unui turneu pe care îl efectuează în Asia, Mattis a reiterat că Washingtonul preferă abordarea diplomatică pentru soluționarea crizei nord-coreene, însă a avertizat că Phenianul se va confrunta cu o reacție militară ”masivă”, dacă va folosi arme nucleare împotriva SUA sau a aliaților ei.

”Nu faceți nicio greșeală. Orice atac asupra SUA sau a aliaților ei va fi înfrânt. Orice folosire a armelor nucleare de către Coreea de Nord va provoca o reacție militară masivă, eficace și zdrobitoare”, a declarat Mattis în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de Song Young-Moo, ministrul sud-coreean al Apărării.

Secretarul american al Apărării a adăugat că nu își poate închipui contextul în care Washingtonul ar permite Coreei de Nord să dețină statutul de putere nucleară.

”Nu-mi pot imagina condițiile în care Statele Unite să accepte Coreea de Nord ca pe o putere nucleară”, a precizat Mattis.

Și președintele SUA, Donald Trump, urmează să efectueze o vizită oficială în Coreea de Sud, în perioada 7-8 noiembrie, urmând să viziteze și China, Japonia, Vietnam și Filipine.

Tensiunile din Peninsula Coreea s-au intensificat în ultimele luni, mai ales în urma repetatelor teste balistice și nucleare efectuate de regimul de la Phenian. Ulterior, a izbucnit un adevărat război al declarațiilor între Washington și Phenian, cele două părți amenințându-se reciproc. Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un “nebun”, după ce liderul nord-coreean a afirmat că președintele SUA este “senil” și “deranjat mental”. Anterior, președintele american avertizase că va “distruge total” Coreea de Nord dacă va amenința Statele Unite sau aliați ai acestei țări.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/secretarul-american-al-apararii-statele-unite-nu-vor-accepta-niciodata-coreea-de-nord-ca-putere-nucleara-43524.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/secretarul-american-al-apararii-statele-unite-nu-vor-accepta-niciodata-coreea-de-nord-ca-putere-nucleara-43524-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv