Carles Puigdemont le cere catalanilor să se opună Guvernului de la Madrid. Carles Puigdemont a cerut, sâmbătă, catalanilor să formeze o ”opoziţie democratică” faţă de iniţiativa Guvernului de la Madrid de a prelua controlul asupra regiunii catalane, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

SUA intervine în SCANDALUL MOMENTULUI! Scene incredibile în Catalonia INDEPENDENTĂ. Premierul spaniol a făcut ANUNȚUL!- News Alert Update

”Este foarte clar că cea mai bună cale de apărare a progreselor înregistrate până în acest moment o reprezintă opoziţia democratică faţă de aplicarea articolului 155”, a afirmat Puigdemont, citat de mediafax.ro.

Guvernul de la Madrid a decis, vineri seara, dizolvarea Executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, şi a Parlamentului regional, la câteva ore după ce Legislativul catalan a adoptat o declaraţie de independenţă.

La Madrid, mii de spanioli în stradă

Demonstraţia are loc în Plaza de Colon, situată în centrul capitalei spaniole, iar manifestanţii flutură steagurile Spaniei şi scandează împotriva declaraţiei de independenţă adoptată de Parlamentul regional catalan.

Guvernul de la Madrid l-a destituit pe șeful poliției din Catalonia

Câţiva manifestanţi purtau un banner pe care scria ”Puigdemont la închisoare”, aluzie la fostul lider catalan, despre care cei adunaţi în Plaza de Colon din Madrid spun că a încălcat constituţia.

SUA, reacție după ce Catalonia și-a proclamat independența!

Statele Unite ale Americii au afirmat vineri că sprijină “unitatea” Spaniei, după ce parlamentul Cataloniei a declarat unilateral independenţa regiunii de Spania, informează AFP. 

“Catalonia este parte integrantă a Spaniei şi Statele Unite sprijină măsurile constituţionale luate de guvernul spaniol care vizează menţinerea unei Spanii puternice şi unite”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert. 

“Statele Unite sunt legate printr-o mare prietenie şi un parteneriat durabil de aliatul nostru NATO, Spania”, a adăugat oficialul american, subliniind că SUA şi Spania “cooperează strâns pentru a promova priorităţile economice şi de securitate comune”. 

O femeie, NOUL CONDUCĂTOR al Cataloniei. POVESTEA acesteia și cum este descrisă de presa spaniolă News Alert!

O femeie, noul conducător al Cataloniei! Potrivit informațiilor apărute, este vorba despre María Soraya Sáenz de Santamaría Antón, născută pe 10 iunie 1971, membră a Partidului Popular din Spania și este vicepremier al Spaniei din decembrie 2011. Mai exact, sâmbătă dimineața, a fost publicată în Monitorul Oficial al Spaniei decizia conform căreia premierul spaniol Mariano Rajoy îşi asumă atribuţiile şi competenţele de conducător al regiunii Catalonia. Însă, potrivit deciziei publicate în MO, conducerea regiunii nu va fi preluată de premier ci de vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria: “Conform articolului 20 al legii 50/1997, premierul îi delegă vicepremierului funcţiile atribuite prin articolul 3 al decretului”, se precizează în decizie.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Carles Puigdemont le cere catalanilor să se opună Guvernului de la Madrid. Carles Puigdemont a cerut, sâmbătă, catalanilor să formeze o ”opoziţie democratică” faţă de iniţiativa Guvernului de la Madrid de a prelua controlul asupra regiunii catalane, informează site-ul agenţiei de presă Reuters. SUA intervine în SCANDALUL MOMENTULUI! Scene incredibile...

Preluat de la EVZ