Drumul Național 7 C – Transfăgărășan se închide de azi, cu trei zile înainte de termen, deoarece circulația rutieră este impracticabilă, au transmis reprezentanții Poliției Sibiu, după discuții cu cei din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, a declarat că Transfăgărășanul se închide oficial de sâmbătă, de la ora 15.

„Începând de astăzi (sâmbătă – n.r.), ora 15.00, Transfăgărășanul se închide oficial. În zonă ninge viscolit”; a declarat Welter.

Întrebată cine a luat decizia închiderii șoselei înainte de termen, Welter a spus că au fost discuții cu CNAIR privind închiderea, deoarece circulația este impracticabilă la altitudini mari.

Transfăgărășanul se închide, în mod obișnuit, din 1 noiembrie, între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeș) și kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu).

Până în 15 iunie, la Bâlea Lac se va putea ajunge doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă, aceasta fiind pusă în funcțiune din 23 octombrie.

Mai multe mașini au rămas blocate din cauza zăpezii, la Bâlea Lac, urmând să fie coborâte, sâmbătă, prin Argeș, Pe Transfăgărășan ninge viscolit, iar troienele formate pe drum sunt de jumătate de metru.

Șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a declarat, sâmbătă dimineața, corespondentului MEDIAFAX, că pe Transfăgărășan a nins viscolit, stratul de zăpadă fiind de 10-15 centimetri, dar sunt formate și troiene de 30 centimetri.

„Cel mai probabil, Transfăgărășanul va fi închis astăzi (sâmbătă – n.r.), pentru deszăpezire. Pe Argeș se intervine cu utilaj, Sibiul nu intervine, probabil au o problemă tehnică. Au rămas mașini blocate la Bâlea Lac, care vor putea cobori pe partea noastră”, a declarat Sănduloiu.

Județul Argeș se află sub atenționare cod galben de vânt și ninsoare până sâmbătă la ora 11.

Transfăgărășanul se închide, în mod obișnuit, din 1 noiembrie, între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeș) și kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Până în 15 iunie, la Bâlea Lac se va putea ajunge doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă, aceasta fiind pusă în funcțiune din 23 octombrie.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/transfagarasanul-se-inchide-de-azi-mai-multe-masini-au-ramas-blocate-din-cauza-viscolului-43511.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/transfagarasanul-se-inchide-de-azi-mai-multe-masini-au-ramas-blocate-din-cauza-viscolului-43511-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv