Aşa au fost puse bazele ARPAnet, reţeaua care avea să acopere aproape tot globul sub numele de Internet. În 1970 s-a creat o reţea între Harvard şi MIT. Dar  abia în anul 1974 apare termenul INTERNET.

Un protocol de reţea realizat în 1974 (RFC 675 – Specification of Internet Transmission Control Program), de către Vinton Cerf, Yogen Dalal şi Carl Sunshine, conţinea cuvântul internet, prescurtare de la internetworking. Pesemne că nici autorii nu prevedeau succesul pe care îl va avea acest termen, devenit azi unul dintre cele mai uzitate substantive.

Un alt aspect important, primul website din lume a fost construit la CERN, pe teritoriul francez al acestui complex de laboratoare aşezat la graniţa dintre Franţa şi Elveţia, şi a fost online începând cu data de 6 august 1991. Iar de atunci, internetul a intrat cu adevărat în viaţa noastră, dând dependenţă  aproape tuturor.

De unde până atunci fusese accesibil unui număr mic de persoane, în special oameni de ştiinţă, odată cu apariţia www…., lumea virtuală s-a deschis pentru toţi şi iată-ne în anul 2017 stăpânind internetul sau el pe noi, comunicând în toată lumea, accesând orice informaţie dorim, dar….întrebarea oamenilor de ştiinţă este următoarea: Ce va urma?

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Aşa au fost puse bazele ARPAnet, reţeaua care avea să acopere aproape tot globul sub numele de Internet. În 1970 s-a creat o reţea între Harvard şi MIT. Dar  abia în anul 1974 apare termenul INTERNET.Un protocol de reţea realizat în 1974 (RFC 675 - Specification of Internet Transmission...

Preluat de la EVZ