Potrivit cotidianului Vecernje Novosti, Lazarevic a ţinut o lecţie cu titlul ”Eroismul şi umanitatea” soldaţilor sârbi în apărarea contra agresiunii NATO şi ale operaţiilor antiterorism în Kosovo în anii 1998-1999. La sfârşitul intervenţiei sale, care a durat două ore şi în timpul cărora, spune ziarul amintit, a răspuns la trei înrebări, sute de studenţi şi profesori ai Academiei l-au răsplătit cu o călduroasă manifestaţie de respect, cu aplauze şi ovaţii îndelungi, existând chiar şi steaguri fluturate.

Lazarevic s-a predat singur Tribunalului Penal Internaţional în 2005 şi a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru crimele comise în Kosovo în 1998 şi1999, în timpul conflictului armat dintre forţele sârbe şi Armata de eliberarea a Kosovo(UCK). A fost eliberat în decembrie 2015 după ce a ispăşit 2/3 din pedeapsă.

”Reabilitatea”  sa odată cu numirea ca profesor la Academia militară a suscitat critici şi polemici. Pe de o parte unele publicaţii sârbeşti, apoi din partea unui înalt funcţionar al Departamentului de Stat al SUA, aflat în vizită la Belgrad ca şi a preşedintelui Hasim Thaci care s-a adresat Uniunii Europene. Critici respinse energic de ministrul Apărării Vulin,, titrează sursa menţionată.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Potrivit cotidianului Vecernje Novosti, Lazarevic a ţinut o lecţie cu titlul ''Eroismul şi umanitatea'' soldaţilor sârbi în apărarea contra agresiunii NATO şi ale operaţiilor antiterorism în Kosovo în anii 1998-1999. La sfârşitul intervenţiei sale, care a durat două ore şi în timpul cărora, spune ziarul amintit, a răspuns la...

Preluat de la EVZ