Numele lui Xi a fost adăugat, marţi, în constituţia Chinei, potrivit Business Insider. Ideologiile politice ale preşedinţilor Chinei au fost, de obicei, adăugate la constituţia ţării, însă numai Mao şi Xi au fost numiţi în titlurile acestor teorii.

Partidul a adoptat în unanimitate modificarea numită “Gândirea lui Xi Jinping asupra socialismului cu caracteristici chineze pentru o nouă eră”, care a fost aprobată de 2.300 de delegaţi participanţi la congres. Xi Jinping este considerat acum cel mai important lider în viaţă al partidului, chiar deasupra foştilor preşedinţi, potrivit mediafax.ro.

Casa Albă a făcut ANUNȚUL! DECLARAȚII FĂRĂ PRECEDENT despre toate femeile care l-au acuzat pe Trump de hărţuire sexuală

Această abatere de la tradiţie indică un sprijin imens din partea Partidului Comunist Chinez pentru actualul lider şi pentru felul său strict de guvernare. Acest suport poate fi crucial, deoarece Xi se gândeşte la un potenţial al treilea mandat ca preşedinte.

ARMA NUCLEARĂ va fi DETONATĂ CURÂND. Un oficial nord-coreean DEZVĂLUIE ce planuri are Kim Jong-un pentru BOMBA cu HIDROGEN

Dacă Xi nu va da vreun semn al aprobării unui succesor, mai „tânăr” și experimentat, care să aibă vârsta sub 60 de ani, ori va ignora regulile neoficiale ale vârstei de pensionare, acest lucru poate indica intenţia preşedintelui chinez de a obţine un al treilea mandat pentru următorii cinci ani.

Constituţia Chinei prevede că un preşedinte poate să aibă doar două mandate, a câte cinci ani fiecare. Cu toate acestea, actualul lider chinez ar putea rămâne în fruntea partidului pentru un al treilea mandat. Xi poate alege să conducă din alt rol, cel de secretar general al partidului, care se propune a fi peste poziţia ocupată de preşedinte.

Ambele opţiuni sunt posibile alături de un suport puternic al partidului. O altă opţiune este schimbarea titlului de preşedinte al partidului, o etichetă care nu a mai fost utilizată de când Mao a deţinut-o.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Numele lui Xi a fost adăugat, marţi, în constituţia Chinei, potrivit Business Insider. Ideologiile politice ale preşedinţilor Chinei au fost, de obicei, adăugate la constituţia ţării, însă numai Mao şi Xi au fost numiţi în titlurile acestor teorii.Partidul a adoptat în unanimitate modificarea numită “Gândirea lui Xi Jinping asupra...

Preluat de la EVZ