“Toate instituţiile publice (au un număr supradimensionat de personal – n..r). Dacă mergem în orice instituţie publică la nivel central, vă spun eu că, din 100 de angajaţi, efectiv nu muncesc mai mult de 60-70. Restul, pe internet. Deci există spaţiu de reducere a numărului de personal în orice instituţie. Trebuie făcut un audit de către fiecare ordonator principal de credite pe instituţiile centrale şi din subordine şi în mod cert se poate reduce numărul de personal din instituţiile bugetare”, a declarat vineri, la Bistrița, secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat și el tot vineri, în București, că ar fi oportun ca măsura privind suspendarea angajărilor la stat să fie menţinută şi în 2018, întrucât cheltuielile generale de funcţionare ale statului trebuie să fie menţinute la nivelul actual.

“Această măsură este decisă, ea este în momentul de faţă în vigoare şi mi se pare oportun să o prelungim inclusiv pentru anul viitor. De ce ? În opinia noastră, a celor de la ALDE, dar nu numai, şi colegii de la PSD împărtăşesc acest punct de vedere, cheltuielile generale de funcţionare ale statului trebuie să fie menţinute la nivelul actual, cel mult, chiar vom încerca să facem anumite economii, ele nu vor trebui să crească, în niciun caz. Sumele pe care le avem la buget trebuie să acopere o serie de alte nevoi esenţiale”, a spus el, despre măsura suspendări angajărilor la stat.

Guvernul Mihai Tudose a decis, în această vară, ca până la finalul acestui an să blocheze orice angajare la stat.

 “A devenit aparatul birocratic din ce în ce mai mare şi se angajează în fiecare zi. Sunt cereri de sute şi sute, mii de oameni: purtător de ştamplilă, de semnătură, de program pe uşă şi aşa mai departe”, a spus la acea vreme premierul MIhai Tudose.

În cadrul Guvernul a mai fost înființat un comitet interministerial având ca rol realizarea, până la 31 decembrie 2017, a unei analize a stadiului privind organizarea instituţională şi a statelor de funcţii pentru toate autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică şi de a propune măsuri pentru eficientizarea managementului în resursele umane din administraţia publică centrală.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'Toate instituţiile publice (au un număr supradimensionat de personal - n..r). Dacă mergem în orice instituţie publică la nivel central, vă spun eu că, din 100 de angajaţi, efectiv nu muncesc mai mult de 60-70. Restul, pe internet. Deci există spaţiu de reducere a numărului de personal în orice...

Preluat de la EVZ