Febra de Halloween a ajuns până la NASA! Și, ca să intre în spiritul sărbătorii care îți dă ceva fiori,   agenția a postat o fotografie a soarelui care arată în mod neașteptat ca un „Jack O’Lantern”, potrivit dailymail.co.uk.

De Halloween se poară ZOMBIE. Măştile cutremurătoare purtate de oamenii obişnuiţi rivalizează cu machiajul de la Hollywood | GALERIE FOTO

NASA a dat și  o explicatie stiintifica pentru acest eveniment, spunand: “Aceasta imagine imbina doua seturi de lungimi extreme de unde ultraviolete la 171 si 193 Ångströms, tipic colorate in auriu si galben, pentru a crea un aspect specific Halloween-ului”.

De asemenea, s-a mentionat că aspectul ciudat se datorează părților active ale soarelui care emit mai multă lumină și energie și fac să pară mai strălucitor sau s-ar putea ca soarele sa fie doar încântat de Halloween.  Fotografia soarelui infricosator a fost făcută în octombrie 2014.

Ce este Halloween-ul?

Potrivit informațiilor apărute, această sărbătoare preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală este de origine celtică, sărbătorindu-se în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie. Civilizatiile vechi considerau că,  in aceasta noapte sufletele celor morti se intorc printre cei vii. Pentru a le alunga și a se face nedoriți oamenii au ales să  se imbrace în costume înfricoșătoare și să-si decoreze casa cat mai neplacut, încercand sa faca mult zgomot.

BĂTĂLIA între Săptămâna Îngerilor și a Arhanghelilor şi Haloween! Ipoteze incendiare

Numele provine din limba engleză de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predominăm creștinismul occidental-catolic și protestant,  deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe data de 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

În alte părți ale lumii, pe lângă sculptura și aprinderea dovlecilor, jocul de ghicitori și urmărirea filmelor de groază, oamenii participă și la slujbe, aprinzând lumânări pe mormintele morților, potrivit informațiilor wikipedia.

Deşi nu este o tradiţie românească, Halloween-ul a început să fie sărbătorit şi la noi, iar în oraşele mari sunt organizate petreceri şi evenimente tematice. Dacă străinii decid să viziteze România în această perioadă, în special Castelul Bran, românii se pot aventura în Europa.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/soarelee.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/soarelee-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Febra de Halloween a ajuns până la NASA! Și, ca să intre în spiritul sărbătorii care îți dă ceva fiori,   agenția a postat o fotografie a soarelui care arată în mod neașteptat ca un „Jack O'Lantern”, potrivit dailymail.co.uk. De Halloween se poară ZOMBIE. Măştile cutremurătoare purtate de oamenii obişnuiţi...

Preluat de la EVZ