Premierul britanic Theresa May a cerut deschiderea unei investigații cu privire la acuzațiile că unul dintre miniștrii săi i-ar fi cerut unei secretare să-i cumpere jucării sexuale și i-ar fi adresat complimente deplasate. Scandalul a izbucnit în Mail on Sunday, după ce anterior The Sun publicase un material în care-i acuza pe parlamentarii britanici de comportament inadecvat.

Este vorba despre Mark Garnier, responsabil cu comerțul internațional pentru executivul britanic. Acesta este acuzat că i-a cerut secretarei pe nume Caroline Edmondson să cumpere două jucării sexuale, după ce a numit-o „țâțe de zahăr” („sugar tits”, în original, expresie care la singular poate să însemne și suzetă, dar care are și sensul de compliment argotic pentru o femeie cu sâni frumoși), potrivit Mail on Sunday, preluat de Reuters.

Însă Garnier s-a apărat declarând ziariștilor de la Mail on Sunday că totul a fost parte dintr-o discuție amuzantă despre un show tv și că cerința de a cumpăra jucăriile sexuale era o provocare/pedeapsă glumeață (în sensul jocului „Adevăr sau provocare” de la noi – n.red.). Secretara a replicat spunând că Garnier nu-și amintește corect episodul. 

Reuters notează că nu a reușit să obțină o poziție din partea ministrului acuzat în acest scandal. 

Ministrul Sănătății din Cabinetul May, Jeremy Hunt, a anunțat că premierul a cerut investigarea scandalului pentru a afla dacă Garnier a încălcat codul de conduită al miniștrilor. Dacă povestea este adevărată, este evident inacceptabil, a spus Hunt.

Anterior, premierul May vorbise, într-o scrisoare adresată șefului Camerei Comunelor, despre nevoia de schimbare a culturii în politica britanică, pentru a elimina și preveni hărțuirea sexuală.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Premierul britanic Theresa May a cerut deschiderea unei investigații cu privire la acuzațiile că unul dintre miniștrii săi i-ar fi cerut unei secretare să-i cumpere jucării sexuale și i-ar fi adresat complimente deplasate. Scandalul a izbucnit în Mail on Sunday, după ce anterior The Sun publicase un material în...

Preluat de la EVZ