Coreea de Nord şi-a înrăutățit din ce în ce mai mult temerile legate de războiul nuclear, deoarece amenință să detoneze o bombă nucleară peste Pacific.

Bomabrdierele B-2 sunt unele dintre cele mai avansate aeronave din Forțele Aeriene ale SUA.

Comandamentul strategic al SUA a declarat că misiunile “validează capacitatea noastră globală de a riposta în orice moment este necesar”, după ce avionul a decolat de la Baza Whiteman Air Force.

Este vorba despre faptul că președintele american, Donald Trump, se pregătește să viziteze Peninsula Coreeană săptămâna viitoare.

Costurile pentru un B-2 sunt de aproape 2,1 miliarde de dolari (1,6 miliarde de lire sterline) pentru aeronavă și sunt avioane cu rază lungă de acțiune, proiectate pentru a ajunge în spatele liniilor inamice.

Capabil să zboare cu o viteză de 1013 KM/h, avioanele depășesc orice din arsenalul Coreei de Nord.

Pilotat de doi piloți, poate transporta șaisprezece bombe nucleare de 1100 kg fiecare, împreună cu un arsenal masiv de arme convenționale, scrie TheSun.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Coreea de Nord şi-a înrăutățit din ce în ce mai mult temerile legate de războiul nuclear, deoarece amenință să detoneze o bombă nucleară peste Pacific.Bomabrdierele B-2 sunt unele dintre cele mai avansate aeronave din Forțele Aeriene ale SUA.Comandamentul strategic al SUA a declarat că misiunile “validează capacitatea noastră globală...

Preluat de la EVZ