Mențiunea cu numele zeiței Hollywood-ului apare într-un document colateral, fiind clasificat din 1964 încoace din rațiuni care țin de cu totul alte motive decât cele de securitate sau conspirativitate a muncii ofițerilor de informații.


Marilyn Monroe în filmul „Domnii preferă blondele”


Este vorba de un raport de 11 pagini atribuit lui John Edgar Hoover, legendar șef al FBI, omul care timp de 48 de ani, între 1924 și 1972, a fost considerat printre cei mai puternici din America. Memorandumul este datat 8 iulie 1964 și a fost studiat prima oară pe 2 aprilie 1976, în cadrul unei anchete a a Senatului privind activitățile desfășurate de agențiile americane de informații, dar atunci nu a fost desecretizat.

Personajele din scurta poveste merită câteva cuvinte, pentru localizarea informațiilor. După opinia mea, actrița Marilyn Monroe nu are nevoie de prezentare. Mulți că după apariția ei cuvântul ”femeie” trebuie scris cu majuscule. A inspirat celebra expresie ”domnii preferă blondele”, chiar dacă ea are și o continuare răutăcioasă: ”dar se căsătoresc cu brunetele”.


Poate cea mai cunoscută fotografie a actriței, din „The Seven Year Itch”


A murit pe 5 august 1962, concluzia oficială fiind că luase o supradoză de barbiturice. Moartea ei a aprins teorii variate ale conspirației, cele mai multe fiind legate de prietenia ei cu frații Kennedy, tineri politicieni, bogați și cu puternice legături în lumea mondenă sau în cea interlopă.

John Fitzgerald Kennedy a ajuns președinte, dar e asasinat pe 22 noiembrie 1962. Fratele său, Robert, cunoscut de toți ca ”Bobby”, a fost procuror general al SUA sub urmașul lui JFK, Lyndon Johnson. În 1964, anul la care face referire documentul intitulat ”Diverse documente ale Comitetului Frank Church”, Bobby spera să fie candidatul Partidului Democrat, dar colegii l-au preferat pe Johnson, care a și câștigat al doilea mandat. În 1968, Bobby se pregătea de strângerea sprijinului pentru Casa Albă, dar este asasinat și el.


Robert, Ted și John Fitzgerald Kennedy


Un alt personaj din raport este scriitorul Frank Capell, un anticomunist, deseori cercetat pentru manifestări extremiste.

Memoriul din care veți citi azi un fragment a avut și un efect care era deja cunoscut: Robert Kennedy a dispus ascultarea telefonului lui Capell. Ce nu se știa era cum a aflat Bobby ce urma să scrie despre el în carte.

„Conspirația Comunistă care e expertă în…”

Iată fragmentul relevant din memorandumul adresat de Hoover lui Kennedy. Documentul este anterior apariției cărții „Ciudata moarte a lui Marilyn Monroe”, publicată pe 10 iulie 1964. Actul are două părți: prima redată este un raport întocmit după ce Biroul din New York a obținut o copie a cărții, înainte de difuzare. A doua parte este informația pură transmisă de directorul FBI personal procurorului general, în legătură cu o problemă PERSONALĂ a celui de-al doilea.

„Prietenia lui Kennedy cu domnișoara Monroe este „bine cunoscută”

Biroul nostru din New York ne-a furnizat acum o copie a unei cărți de 70 de pagini. Cartea că legătura domnișoarei Monroe cu Kennedy ”era cunoscută prietenilor săi și reporterilor din Hollywood”, dar nu a fost dezvăluită niciodată. Se spune că există ”convorbiri telefonice private, martori oculari, înregistrări audio și câteva probe scrise care atestă gradul de apropiere al prieteniei lor”.


Mărturia foto a unei întâniri dintre starul de cinema și președinte


Autorul sugerează că domnișoara Monroe ”a fost determinată să creadă că intențiile lui erau serioase” și Kennedy promisese că va divorța și se va căsători cu ea. Când el nu a făcut asta, se spune în carte, ea ”a amenințat că va dezvălui relația lor”, ceea ce ar fi distrus aspirațiile lui la președinție. Atunci Kennedy a decis ”să ia măsuri drastice”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/marilyn-monroe-in-gentlemen-prefer-blondes-trailer.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/marilyn-monroe-in-gentlemen-prefer-blondes-trailer-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Mențiunea cu numele zeiței Hollywood-ului apare într-un document colateral, fiind clasificat din 1964 încoace din rațiuni care țin de cu totul alte motive decât cele de securitate sau conspirativitate a muncii ofițerilor de informații. Marilyn Monroe în filmul „Domnii preferă blondele” Este vorba de un raport de 11 pagini atribuit lui...

Preluat de la EVZ