UPDATE ora 15.50

Congresmanul republican Jim Banks din Indiana a declarat că va continua să sprijine ancheta consilierului special din Departamentul de Justiție, referitoare la implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale.

Democrata Nancy Pelosi, congreswoman din California, cel mai important democrat din Congres, a cerut din nou un procuror independent, cum a fost cel din scandalul Watergate, care a dus la demisia președintelui Richard Nixon. „Chiar și cu o investigație accelerată, realizată de consilierul special din Departamentul de Justiție, și cu anchetele în Congres, tot avem nevoie de o investigație independentă pentru a dezvălui implicarea Rusiei în alegerile noastre și implicarea oficialilor lui Trump”, a spus ea.

Cu toate acestea, până acum nu sunt dezvăluite acuzații care să aibă legătură cu Casa Albă, cu Trump sau cu campania electorală.

Gates l-a ajutat pe Manafort să obțină bani din conturile offshore, pe care le-a deschis în numele lui. „La fel ca Manafort, Gates a folosit bani din conturile offshore pentru a-și plăti cheltuielile personale, inclusiv ipoteca pe casă, taxele de școlarizare ale copiilor și redecorarea interioară a vilei sale din Virginia”.

În total, era vorba despre 75 de milioane de dolari care au trecut prin acele conturi offshore. „Manafort a spălat mai mult de 18 milioane de dolari, folosindu-i pentru a-lși cumpăra proprietăți, bunuri și servicii în SUA”

UPDATE ora 15.30

Consilierul special a anunțat că Paul Manafort (68 de ani) și Richard Gates (45 de ani) au fost inculpați de un mare juriu federal pentru 12 capete de acuzare: „conspirație împotriva SUA, conspirație pentru spălare de bani, agent neînregistrat în străinătate, declarații false sau înșelătoare și șapte capete de acuzare privind neraportarea conturilor din bănci străine și a banilor obținuți în străinătate”, scrie CNN.

Acuzațiile nu se referă la nicio activitate legată de campanie, deși revizuirea acestor acuzații este posibilă, precizează sursa citată.

Doi inculpați la Washington

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
UPDATE ora 15.50 Congresmanul republican Jim Banks din Indiana a declarat că va continua să sprijine ancheta consilierului special din Departamentul de Justiție, referitoare la implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale. Democrata Nancy Pelosi, congreswoman din California, cel mai important democrat din Congres, a cerut din nou un procuror independent, cum a...

Preluat de la EVZ