Pentru constănțeni, prima dimineață de noiembrie nu va fi una dintre cele mai liniștite: se va derula un exercițiu de alarmare a populației în caz de atac aerian. Astfel că, între orele 10:00 și 11:00, sirenele orașului vor suna.

Scopul exercițiului constă în testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare a populației.Semnalul „ALARMĂ AERIANĂ“ este compus din 15 sunete, a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Încetarea exercițiului nu va fi marcată prin transmiterea semnalului acustic „încetarea alarmei“, compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a 2 minute.

Exercițiul va începe în urma transmiterii de către dispeceratul ISU a mesajului de înștiințare către autoritățile locale.

Oficialitățile precizează că este doar un exercițiu și roagă constănțenii să nu intre în panică!

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/constanteni-nu-va-panicati-se-va-derula-un-exercitiu-de-alarmare-a-populatiei-in-caz-de-atac-aerian-43573.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/constanteni-nu-va-panicati-se-va-derula-un-exercitiu-de-alarmare-a-populatiei-in-caz-de-atac-aerian-43573-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv