În total, în dosar au fost audiați 15 martori, între care fostul premier Emil Boc, și miniștrii Adriean Videanu și Ion Ariton. În afară de trei martori, primul fiind celebrul Gheorghe Ștefan, zis Pinalti și doi apropiaț ai săi, niciunul dintre aceştia nu a confirmat varianta DNA. În plus, chiar Gheorghe “Pinalti”, cel care l-a denunțat pe Vasile Blaga nu are o versiune constantă şi corerentă, fiind audiat de trei ori, și tot de atâtea ori declarațiile sale fiint altele.

Pe scurt, acuzaţia DNA la adresa lui Vasile Blaga constă în faptul că Gheorghe Ștefan a intervenit pe lângă Vasile Blaga, pentru a-l numi în funcția de director la Teletrans SA, pe un anume Horia Hăhăianu. În schimbul acestei numiri, Hăhăianu ar fi fost de acord să încheie contracte cu societatea Romsys SA, un comision din aceste contracte, în valoare de peste 2 milioane de euro ajungând la Gheorghe Ștefan. Din acest bani, “Pinalti” susține că a dat la PDL și lui Vasile Blaga suma de 700.000 de euro.

Pinalti s-a încurcat în declarații

Avocatul Călin Budișan (foto jos) a declarat pentru EvZ că întreaga construcție a DNA din acest dosar este una necredibilă. ”Urmărind modul în care a fost construită acuzația penală, observăm că în expunerea stării de fapt se pornește de la redarea unei idei fără niciun fel de relevanță asupra infrațiunii reținute în sarcina lui Vasile Blaga, dar care are rolul de a crea în starea de fapt un context care să permită și să creze premisele necesare pentru organele de urmărire penală, să îl atragă în contextul infracțional și pe Vasile Blaga în calitate de coautor”, spune Budișan.

Avocatul Budișan mai spune că Gheorghe Ștefan s-a încurcat în propriile lui afirmații. Și nu o dată, ci de mai multe ori. Astfel, Pinalti a recunoscut că abia după numirea lui Hăhăianu, și după discuția cu un anume Berdilă, în care a convenit cu acesta să contribuie cu bani la finanțarea PDL, l-a informat și pe Blaga despre această înțelegere. ”Astfel, Gheorghe Ștefan certifică faptul că pretinsa influență a traficat-o singur, fără nicio înțelegere cu Vasile Blaga, fără a discuta cu acesta”, a spus Budişan.

Judecătorul nu îl crede pe ”Pinalti”

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/calin-budisan.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/calin-budisan-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
În total, în dosar au fost audiați 15 martori, între care fostul premier Emil Boc, și miniștrii Adriean Videanu și Ion Ariton. În afară de trei martori, primul fiind celebrul Gheorghe Ștefan, zis Pinalti și doi apropiaț ai săi, niciunul dintre aceştia nu a confirmat varianta DNA. În plus,...

Preluat de la EVZ