Naționala de Cupa Davis a României va evolua în Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Practic, este vorba de cel de-al treilea eșalon valoric, acolo unde „tricolorii” au ajuns după întâlnirea pierdută, contra Israelului, în deplasare.

S-a rezolvat după meciul de dublu

Miza meciurilor a fost legată de menținerea în Grupa I, iar românii au cedat la finalul primelor două zile, fiind conduși cu scorul de 0-3. Vineri, Dragoș Dima (locul 463 ATP) a fost învins de Edan Leshem (285 ATP) cu 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 3-6. Apoi, Nicolae Frună (600 ATP) a cedat în fața lui Dudi Sela (70 ATP), scor 3-6, 4-6, 4-6.

„Tricolorii” au făcut act de prezență

Lucrurile s-au clarificat în meciul de dublu. Perechea Dudi Sela /Jonathan Erlich a trecut de cuplul Vasile Antonescu / Bogdan Borza, cu scorul de 6-3, 6-4, 7-6(4).

Contraperformanță după 24 de ani

Ieri, înainte de închiderea ediției, se disputase partida dintre Mor Bulis (590 ATP) și Vasile Antonescu (651 ATP), iar israelianul s-a impus cu 7-6(4), 6-3. În ultimul joc s-au întâlnit Edan Leshem și pe Nicolae Frunză, la scorul general de 0-4.

Naționala de Cupa Davis, fără „greii” Marius Copil, Horia Tecău și Florin Mergea, a ajuns în subsolul tenisului mondial, acolo unde nu s-a mai aflat de 24 de ani.

Ultima retrogradare în cel de-al treilea eșalon fusese consemnată în anul 1993.

3 finale de Cupa Davis a disputat România, toate pierdut cu SUA, în 1969, 1971 și 1972

rootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Naționala de Cupa Davis a României va evolua în Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Practic, este vorba de cel de-al treilea eșalon valoric, acolo unde „tricolorii” au ajuns după întâlnirea pierdută, contra Israelului, în deplasare.S-a rezolvat după meciul de dublu Miza meciurilor a fost legată de menținerea în...

Preluat de la EVZ