La mina Uricani, care este în plin proces de închidere, a avut loc o explozie în jurul orei 7. Din primele informaţii reise că există patru victime, dintre care trei au reuşit să scape şi primesc ajutoare medicale de la medicii sosiţi la faţa locului.

O a patra persoană este dispărută, iar echipele de salvare fac tot posibilul să o găsească.

“În momentul de faţă echipele de salvare acţionează şi sub pământ. Avem diferite ambulanţe, iar elicopterul de la Târgu Mureş aşteaptă în caz că persoana dispărută va avea nevoie de intervenţii urgente”.

Minerii lucrau în subteran, undeva la 50 de metri adâncime la construirea unui pod. La un moment dat în zona unde aceştia îşi desfăşurau activitatea s-a produs o aprindere de metan care i-a surprins pe mineri.

Petre Dragoescu, director tehnic în cadrul Societăţii Naţionale de Închideri de Mine a declarat la Antena3 că imediat o echipă de salvare a intrat după cei patru mineri pentru a-i ajuta, iar trei dintre ei au fost scoşi din subteran şi preluaţi de salvări. Dintre aceştia doi mineri erau arşi pe faţă şi mâini, iar al treilea nu prezenta la o primă vedere răni. Cel de-al patrulea mineri este căutat în subteran de echipele de salvare.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
La mina Uricani, care este în plin proces de închidere, a avut loc o explozie în jurul orei 7. Din primele informaţii reise că există patru victime, dintre care trei au reuşit să scape şi primesc ajutoare medicale de la medicii sosiţi la faţa locului.O a patra persoană este...

Preluat de la EVZ