Motivul adus la cunoștiință celor astfel sancționați este invariabil unul și același: „nu ați respectat standardele comunității”, după care, uneori, îi este reprodusă sancționatului postarea incriminată. De cele mai multe ori, este vorba despre o postare veche de mai mulți ani sau, pur și simplu, o postare care nici măcar nu aparține victimei, ci a fost una preluată de la altcineva. Nu întodeauna, însă, există și o explicație, de multe ori, sancțiunea cade ca o fatalitate.

În alte cazuri, însă, absurdul este la el acasă. Celebrului cațavenc, Patrick André de Hillerin, i-a fost blocat contul pentru că a postat „Tunegaru, această Godină a educației” și atât. În cazul meu, nu că ar fi cel mai important, dar pe acesta îl cunosc cel mai bine, cele doua sancțiuni de suspendare temporară a contului mi-au fost aplicate din motive imposibil de înțeles, de-a dreptul absurde. Prima, pentru postarea unei piese muzicale prin preluarea ei de pe Youtube. A doua, pentru o postare din anul 2014, un comentariu-pamflet la adresa vedetei postului Acasă TV, Mircea Solcanu, generat de urarea pe care acesta o făcea părinților lui Ionuț Anghel, băiețelul în vârstă de trei ani ucis de câini: „Sper ca Bunul Dumnezeu să vă ia şi celălalt copil!”

Imediat după această a doua sancțiune, am socotit că este vorba despre o eroare care mă expune deja sistematic și m-am adresat nu-știu-cui, probabil unui soft de la Facebook, căci factorul uman nu am cum să-l bănuiesc în dosul deciziilor care miau suspendat contul, așa după cum urmează:

„Consider ca s-a făcut o greșeală, pentru că postarea pentru care am fost sancționat, făcută acum trei ani, în 2014, critica dur opinia unei vedete tv, a unei persoane publice cu mare impact, care a publicat pe Facebook un mesaj adresat părinților unui copil de trei ani omorât de o haită de câini maidanezi, în care își manifesta speranța ca Bunul Dumnezeu să le ia și celălalt copil.

De altfel, pentru această opinie absolut îngrozitoare adresată unor părinți care și-au îngropat copilul, exprimată chiar pe Facebook, postul tv la care respectivul lucra l-a concediat imediat.

Aș aprecia foarte mult, dacă mi-ați răspunde, cu atât mai mult cu cât știu exact că raportările la adresa mea urmăresc atacarea mea ca jurnalist, în principal pentru opiniile pe care le public în ziarul la care lucrez, acelea deranjeaza, de fapt. Vă mulțumesc!” Până acum, nu am primit niciun răspuns!

rootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Motivul adus la cunoștiință celor astfel sancționați este invariabil unul și același: „nu ați respectat standardele comunității”, după care, uneori, îi este reprodusă sancționatului postarea incriminată. De cele mai multe ori, este vorba despre o postare veche de mai mulți ani sau, pur și simplu, o postare care nici...

Preluat de la EVZ