Horoscop. Pe 30 octombrie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sf. Zenovie și sora sa, Zenovia și Cleopa. Nimic în ”Kalendar”.

 

Horoscop.  Radioul ar putea fi cea mai importantă reţea socială, datorită capacităţii sale de a comunica cu publicul, de a-l implica în discuţii. Dar nu este uşor pentru posturile de radio să-şi prezinte conţinuturile audio pe suport vizual. Pentru a rezolva acestă situaţie, EBU a dezvoltat un nou instrument care permite convertirea rapidă şi simplă a clipurilor audio în conţinuturi video ce sunt apoi postate pe reţelele sociale. Storyboard  este un instrument  uşor de folosit. El a fost conceput în timpul unui Hackathon organizat de reţeaua Digital Storytelling Labs a EBU, anul trecut, preluând un concept dezvoltat de radioul public suedez. Calităţile şi posibilităţile instrumentului au fost demonstrate în timpul unor mari evenimente sportive, cum au fost campionatele europene de atletism. Dar instrumentul poate fi utilizat pentru numeroase tipuri de conţinuturi, cum sunt ştirile, de exemplu, sau muzica. Pentru producţia în direct, instrumentul permite utilizatorului să creeze un video pornind de la o singură imagine fixă, în timp ce producătorii dispun de mai mult timp pentru  a suprapune textele peste imagini, pentru a creea compoziţii şi diaporame. Storyboard poate, de asemenea, să genereze imagini pentru Radio DNS (radioul vizual). Utilizatorii pot accesa cu uşurinţă acest program chiar de pe computerul din birou, de pe laptop sau tabletă, iar membrii EBU îl pot utiliza integral. Proiectul a rezultat din colaborarea între personalul EBU specializat în sport, informatică, tehnologie şi inovare, cu sprijinul RTBF(postul public belgian). Finanţarea a venit din Fondurile pentru inovare Euroradio ale EBU. Membrii pot accesa programul pe site-ul EBU. Sursă EBU.

 

Horoscop. Dragi lupi, padawani și hobbiți poate ar fi fost cazul să vă informez de cea mai ridicolă știre pe care am citit-o săptămâna trecută în ”Le Figaro”. M-a indignat. Pe scurt, Consiliul de Stat al Republicii Franceze a hotărât pe 25 octombrie 2017 că în conformitate cu Legea laicității din 9 decembrie 1905, care interzice semnele religioase pe domeniul public, trebuie dărâmată crucea care încunună statuia Sf. Ioan-Paul al II-lea, din localitatea Ploërmel. Denunțul, care a ajuns până la autoritatea supremă franceză a fost făcut de un grup de ONG-uri musulmane. Acum nu știu de ce musulmancele sunt lăsate îmbrobodite pe stradă, pentru că veșmântul islamic este tot un semn religios în domeniul public. Să le dezbrace, dom’le, mai ales pe cele tinere! O fi hărțuire sexuală, atunci, nu? Dragi iubitori de musulmani, trebuie să alegeți, Sharia, sau drepturile femeii, cele două nu se împacă deloc. Mai mult, cum se pot bucura de drepturile omului musulmanii, care nu respectă aceste drepturi, mai mult, le resping în bloc? M-am săturat de presa de stânga, cea isterică și anarhică, atotputernică global, dar și în România, în special, citesc numai ”Le Figaro”!

 

Horoscop. Un editor, un redactor-șef, al ziarului ”Winchester Star” mi-a dat un sfat bun, acum douăzeci de ani, când mă gândeam să am o rubrică permanentă, a mea, într-un ziar și să mă pustnicesc, să mă rup de lume. Sfatul lui era să văd lumea cu ochii mei, să gândesc lucrurile cu mintea mea și să nu iau nemestecate informațiile de la agenții. Să adaug întotdeauna nota personală, ce fac eu, ce mai spun în pustnicie, și astea sunt informații pentru marea masă obligată la un spirit gregar uneori neplăcut și nemotivat.

 

Horoscop. Ce să vă spun despre weekend. Am stat în casă, am făcut de mâncare la căței, m-am rugat cum știu eu și m-a învățat starețul Dionisie, am citit, m-am oblojit. Nu m-am dus la Vălenii de Munte, la târg, nu am avut chef și nici bani, o să port căciula lui tata, e puțin strâmtă, am capul mai mare, dar o să-mi țină de cald. După răceală, sau ce a fost, mi-a intrat frigul în inimă, eu care nu știam ceea ce este frigul. Nu, nu mă simt bine și nu am deschis la nimeni în weekend, nu o să vă rog să mă iertați, pentru că nu am invitat pe nimeni aici, mai mult, am spus că țin o perioadă de tăcere și solitudine. Cu ce drept veniți peste mine, să mă tulburați din rugăciune și post? Sau, o fi fost adversarul? În oraș, demonii iau înfățișarea fermecătoare a unei femei frumoase, a unui obiect dezirabil, sau a unui prieten cu bani mulți, sau altceva, pe mine nu mă duce capul, pe ei, da. Aici în pustnicie, diavolul trebuie să vină în persoană, nu are pe cine să trimită!

 

Horoscop. Tare aș vrea să regăsesc lucrarea de doctorat in filosofie a bunului meu unchi Victor-Costin, chirurgul de front din WW2. Cred că și-a susținut doctoratul în anul 1947. Lucrarea a avut 7 (șapte) pagini. Dar a revoluționat o lume. Se numea dacă țin bine minte din copilărie, se făcea multă zarvă pe această lucrare, considerată capitală, ei bine, numele ei era ”Imposibilitatea vindecării”. Unchiul meu, care a salvat mii, poate zeci de mii de vieți, pe front, demonstra clar, doftoricește, că, după perioada creșterii, orice boală, orice accident, marchează mai puțin, sau grav organismul, care nu mai recuperază niciodată 100%. ”Toate rănesc, ultima ucide”  a fost leitmotivul lucrării. De atunci, biletele de ieșire din spital, nu mai poartă mențiunea ”vindecat” ci ”ameliorat”. Peste tot pe glob, lucrarea unchiului a fost tradusă în 67 de limbi, inclusiv chineza și japoneza. Nici nu era greu, erau doar șapte pagini.

 

Horoscop. Nici eu, din ultima încercare, din care sper să ies, nu o să mă restabilesc sută la sută. Măcar, sper eu, 80-90%. Sunt ca iepurașul din reclama cu Duracell, cel care i se termină bateria. Dar, nu mă plâng și nu mă supăr, cățeii și tot ecositemul de aici, mă țin în viață, așa cum a zis Marta, unguroaica mare maestru Reiki. De fapt, bunul Dumezeu, Cel care este în toate. O să mai vorbim despre asta.

 

Până atunci o să mă uit la ”The Orville”, se zvonește că o să fie interzis, prea a luat în râs Seth MacFarlane toate politic corect americane, de la negri, la gay, trecând prin tabu-urile modului de viață american.  SF este o critică socială mascată, dar necruțătoare, pentru că ridiculizează, H.G. Wells a fost primul care a practicat-o. Și alt serial, mai vechi, care mi-a plăcut mult, a fost interzis, ”Above and Beyond” criticile erau prea evidente la adresa militarismului american și a discriminărilor din cadrul forțelor armate. Un episod se numește ”Never no More” și se bazează pe melodia lui Patsy Cline, așa că, o s-o ascult de câteva ori înainte să mă culc, ca s-o visez pe Vineri. Cu cățelușa Miki, cea frumoasă și grasă ca o focă, vigilentă și curajoasă, la picioarele mele, doar mâine este o altă zi, cel puțin așa sper!

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
        Horoscop. Pe 30 octombrie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sf. Zenovie și sora sa, Zenovia și Cleopa. Nimic în ”Kalendar”.   Horoscop.  Radioul ar putea fi cea mai importantă reţea socială, datorită capacităţii sale de a comunica cu publicul, de a-l implica în discuţii. Dar nu este uşor pentru posturile de radio...

Preluat de la EVZ