Cu toate că afară este destul de frig, constănțenii au putut admira un minunat curcubeu, pe cerul cu ceva nori. Cei care se aflau în trafic, s-au grăbit să surprindă fenomenul care a dispărut în câteva minute de pe cer. Înainte de apariția curcubeului, câteva picături de ploaie au udat asfaltul. 

 Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic care se manifestă prin apariția pe cer a unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori, curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.

Culorile curcubeului sunt sintetizate în celebrul acronim ROGVAIV – roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo și violet. Acest fenomen, după cum spun mulți comentatori pe internet, are loc de foarte puține ori în lunile de iarnă, deoarece condițiile acestui anotimp sunt în general neprielnice producerii unui curcubeu. 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/imaginea-zilei-curcubeu-in-constanta-galerie-foto-43568.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/imaginea-zilei-curcubeu-in-constanta-galerie-foto-43568-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv