Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, va afla mâine dacă va fi scăpa de controlul judiciar în dosarul Nazarcea, în care este acuzat, alături de alte persoane, de obținere fără drept de fonduri europene, după ce avocatul său a solicitat revocarea acestei măsuri.

La Curtea de Apel Constanța a avut loc, astăzi, un nou termen din dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Apărătorii prelatului au solicitat revocarea măsurii controlului judiciar, dar instanța a amânat pronunțarea pentru data de 31 octombrie.

La ieșirea din sala de judecată, Teodosie a menționat că a înțeles semnificația controlului judiciar, precizând că nu este nemulțumit de instituirea acestuia.

„Nu este vorba de nemulțumire. Sper ca mâine să fie ridicat controlul judiciar. Am înțeles de ce a fost impus controlul: pentru că nu s-au luat declarații de la ceilalți învinuiți.  De aceea nici nu am făcut contestație ultima dată. Câtă vreme nu erau aceste declarații era firesc să se mențină acest control, după lege. Dar acum s-au luat declarațiile. Nu am înțeles de ce numai eu am avut controlul judiciar, când nu am avut o răspundere directă. Sigur că nu am înțeles, dar, creștinește, mă simt foarte bine când sunt acuzat pentru ceea ce nu am făcut. Doamne ferește să fi făcut! Atunci eram trist: Iată, am făcut un rău care se răsfrânge asupra celorlalți. Dar știu că nu am făcut nici un rău și nu am făcut nicio declarație falsă, se va dovedi”, a declarat Teodosie.

Prelatul nu a vrut să comenteze declarațiile date de ceilalți inculpați din dosar, spunând doar că are încredere în magistrați.

„Am văzut o instanță foarte interesată de stabilirea adevărului, foarte obiectivă, și am nădejde într-un rezultat pe măsură”.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 27 noiembrie.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/ips-teodosie-afla-maine-daca-va-scapa-de-controlul-judiciar-43566.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/ips-teodosie-afla-maine-daca-va-scapa-de-controlul-judiciar-43566-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv