Referindu-se la detractorii lui Marin Sorescu, Eugen Simion a arătat că „profeţia acestora nu s-a împlinit”, referindu-se fireşte, la faptul că acesta a fost „unul dintre cei mai înjuraţi scriitori de la noi”. Dincolo de impedimente, opera sa a supravieţuit tuturor invidiilor literare şi a depăşit orice răutate omenească.

După ce apreciatul critic a prezentat biografia autorului, subliniind faptul că el „şi-a învins moartea tot prin poezie”, referindu-se, desigur, la ultimele sale versuri reunite în volumul Puntea, s-a trecut la exegeza operei soresciene.

În partea a doua a acestui eveniment, publicul a putut admira expoziţia de tablouri ale artistului oferită spre vizionare de fundaţia care îi poartă numele. Motivul întâlnit în cadrul vernisajului este cel al cocoşului singuratic sau, dimpotrivă, cel al luptei acerbe între aceştia. Fiecare dintre protagonişti emană o personalitate puternică ce ascunde un ideal de virilitate exprimată plastic într-un mod original.

Directorul Teartrului Naţional din Bucureşti, Ion Caramitru, gazda acestei manifestări a avut, de asemenea, o contribuţie substanţială în perspectiva evocării vieţii şi operei lui Marin Sorescu. Artist desăvârşit, dar şi traducător în limba engleză a mai multor poeme soresciene, Ion Caramitru demonstrează că rămâne un prieten devotat culturii româneşti.

rootstireaActualitate/EsentialCultură
Referindu-se la detractorii lui Marin Sorescu, Eugen Simion a arătat că „profeţia acestora nu s-a împlinit”, referindu-se fireşte, la faptul că acesta a fost „unul dintre cei mai înjuraţi scriitori de la noi”. Dincolo de impedimente, opera sa a supravieţuit tuturor invidiilor literare şi a depăşit orice răutate omenească.După...

Preluat de la EVZ