Cozmin Gușă a analizat, din calitatea de consultant politic, dezvăluirile făcute de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir la Cosmia de anchetă a alegerilor din 2009.

Cozmin Guşă a precizat, la Realitatea TV, că opinia sa este cea a celui mai apropiat om de Mircea Geoană la vremea respectivă.

“Sunt chiar cel mai apropiat de acele momente, am fost strategul campaniei lui Mircea Geoană, al unei campanii care a câştigat alegerile în 2009, la limită, după greşeli, după ezitări ale staff-ului de campanie cu cei doi şefi de campanie, Liviu Dragnea şi Viorel Hrebenciuc, Geoană totuşi a câştigat alegerile”, a spus Guşă. 

Consultantul politic a explicat că ce se întâmplă acum are un iz de “lipsă de credibilitate”, “pentru că cei din Parlament orientează acum această anchetă, care ar trebui să fie clar dedicată faptului că pentru Traian Băsescu s-au fraudat alegerile şi el nu a fost un preşedinte legitim la al doilea mandat şi toate insituţiile statului au contribuit la fraudarea acestor alegeri în favoarea lui Băsescu. În loc de asta, dânşii, în Parlament, se orientează împotriva lui Kovesi, apropo de justiţie, şi atunci discuţia principală nu are loc”.

“Treburile au stat aşa: absolut toată lumea, nu doar cei din statul român, dar şi cei din mediul de afaceri, oameni legaţi într-un fel de stat sau şantajaţi, toată lumea a luptat cu toate forţele ca Băsescu să ajungă preşedinte, cu toate că românii nu îl mai vroiau, după un prim mandat care nu a fost convingător. Românii nu îl mai vroiau, pentru că au considerat că Tăriceanu şi Băsescu au condus ţara foarte prost. Şi exact aşa a fost. Magnitudinea acestor dezvăluiri ne spune că într-un mod total ilegal, dar, atenţie, sub oblăduirea instituţiilor statului coordonate de Băsescu, alegerile au fost fraudate.

Domnul Dragomir, pe care nu îl cunosc, s-a trezit să vorbească acum despre aceste lucruri abia după ce mulţi alţii au mai vorbit despre aceste lucruri, dar nu li s-a acordat importanţă. Inclusiv în a doua zi după alegeri, când s-au întâmplat acele scene cu Cătălin Voicu şi cu alţii, care nu au fost chiar arestaţi de pe stradă, toate aceste lucruri s-au spus. Domnul Dragomir are relevanţă azi în anchetă tocmai pentru că este cel care a orchestrat scandalul BlackCube, orientat tot la fel, împotriva doamnei Kovesi şi DNA-ului şi finanţat de oameni cu probleme cu legea”, a spus Cozmin Guşă, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV. 

Consultantul politic a făcut precizări legate şi de atitudinea fostului preşedinte Traian Băsescu faţă de cei care se presupune că l-ar fi ajutat să obţină un nou mandat de preşedinte. 

“E foarte bine să discutăm, e bine să înţeleagă oamenii că instituţii de la vârf, inclusiv SRI, au fost implicate în fraudarea alegerilor în favoarea lui Băsescu, dar pentru că se insistă foarte mult doar pe ideea că doamna Kovesi e vinovata de serviciu, în condiţiile în care dânsa nu avea cum să fraudeze alegerile, e absolut în van, pentru că o concluzie care se impune este că în 2009 instituţiile statului au fraudat legea şi ordinea statului de drept pentru a dubla un mandat al preşedintelui în funcţie, un lucru gravissim.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Cozmin Gușă a analizat, din calitatea de consultant politic, dezvăluirile făcute de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir la Cosmia de anchetă a alegerilor din 2009. Cozmin Guşă a precizat, la Realitatea TV, că opinia sa este cea a celui mai apropiat om de Mircea Geoană la vremea respectivă. 'Sunt chiar cel...

Preluat de la EVZ