Polițistul care i-a șocat pe anchetatori atunci când a rupt-o la fugă cu mita, înainte ca ofițerii DGA să ajungă la el a fost trimis în judecată. Irinel Stelian Ștefănică, agent la Postul de Poliție Letca Nouă, îi ceruse 4.500 de lei unui șofer căruia îi suspendase permisul de conducere, după ce  l-a prins, pe 15 octombrie, băut la volan și a refuzat să i se ia sânge pentru stabilirea alcoolemiei.  În schimbul sumei cerute, agentul Irinel Ștefănică s-a oferit să îl ajute pe șofer să își recupereze permisul și să îl scape de dosarul penal, prin administrarea unor probe care să îl favorizeze. Șoferul, în schimb, a făcut plângere la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu care a organizat un flagrant, în baza unui mandat emis de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Astfel, pe 18 octombrie, șoferul s-a întâlnit  cu agentul Ștefănică căruia i-a dat o primă tranșă din banii ceruți, adică 3.000 de lei. În momentul în care polițistul a văzut că se apropie ofițerii DGA, s-a urcat în autoturismul de serviciu și a demarat în trombă. Până să fie ajuns din urmă de polițiștii anticorupție, Irinel Ștefănică s-a oprit în dreptul unei păduri, situată între localitățile Letca Nouă și Letca Veche, unde a ascuns mita la rădăcina unui copac. În cele din urmă, agentul mituit a fost blocat în trafic . Ofițerii DGA au fost nevoiți, apoi, să caute cei 3.000 de lei, pe care i-au găsit ascunși în pădure.

În acest caz, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a agentului de poliție, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în variantă agravată.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Polițistul care i-a șocat pe anchetatori atunci când a rupt-o la fugă cu mita, înainte ca ofițerii DGA să ajungă la el a fost trimis în judecată. Irinel Stelian Ștefănică, agent la Postul de Poliție Letca Nouă, îi ceruse 4.500 de lei unui șofer căruia îi suspendase permisul de...

Preluat de la EVZ