Ministerul britanic de Interne a avertizat cetățenii europeni aflați în centrele de detenție și care nu au resurse să se întrețină singuri că ar fi mai bine pentru ei să părăsească de bunăvoie Marea Britanie. Asta ca să nu devină cerșetori în această țară, relatează The Guardian.

Scrisoarea din 18 octombrie, redactată de oficialii de la secția de imigrație a Ministerului britanic de Interne, este adresată unui cetățean român dintr-un centru de detenție de imigrare.

După ce îi transmite că cererea sa de cazare de urgență a fost respinsă și ar trebui să ia în considerare o altă țară, reprezentanții secției de imigrație afirmă: „Poți evita să devii un cerșetor dacă te întorci în România sau într-un alt stat membru al UE unde poți beneficia deplin de Convenția Europeană a Drepturilor Omului”.

Românului care a primit această scrisoare i se mai amintește că are ”dreptul să călătorească liber, să trăiască și să studieze în orice alt stat membru al UE”, o remarcă cu tente rasiste.

Arestările persoanelor aflate în Marea Britanie fără acte în regulă și expulzările s-au intensificat după referendumul din iunie anul trecut la care britanicii au votat majoritar pentru ieșirea din UE

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ministerul britanic de Interne a avertizat cetățenii europeni aflați în centrele de detenție și care nu au resurse să se întrețină singuri că ar fi mai bine pentru ei să părăsească de bunăvoie Marea Britanie. Asta ca să nu devină cerșetori în această țară, relatează The Guardian.Scrisoarea din 18 octombrie,...

Preluat de la EVZ