Femeia, care este de profesie jurnalist, a declarat luni că face campanie pentru drepturile mamelor singure şi ale copiilor, informează Agerpres

     
Alegerile prezidenţiale din Rusia vor avea loc în luna martie a anului viitor şi este de aşteptat ca preşedintele Vladimir Putin să candideze din nou. Însă, în momentul de față, această variantă este doar o teorie.     
Luni, Ecaterina Gordon (37 de ani), mamă a doi copii şi fostă prezentatoare de talk-show-uri de televiziune şi radio, a anunţat că va candida la preşedinţie ca independentă. 
     
Motivul pentru care aceasta a decis să intre în cursa pentru prezidențiale  e reprezentat de o dezamăgire imensă atât de opoziţia liberală, cât şi de politicienii pro-Kremlin. 
     
“Sunt multe teme populiste. Dar există o realitate – suntem o ţară de mame singure şi nimănui nu-i pasă de ele”, a spus Gordon într-o înregistrare video online. 
     
     
O altă femeie, o personalitate a televiziunii ruse, Ksenia Sobceak, a anunţat la începutul acestei luni că intenţionează să candideze la preşedinţie, aşteptându-se să fie susţinută de alegătorii liberali nemulţumiţi de conducerea lui Putin, deşi şi ea, la fel ca Ecaterina Gordon, are puţine şanse să câştige. 
     
Rusia post-sovietică nu a avut niciodată o femeie preşedinte. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Femeia, care este de profesie jurnalist, a declarat luni că face campanie pentru drepturile mamelor singure şi ale copiilor, informează Agerpres.        Alegerile prezidenţiale din Rusia vor avea loc în luna martie a anului viitor şi este de aşteptat ca preşedintele Vladimir Putin să candideze din nou. Însă, în momentul de...

Preluat de la EVZ