Scrisoarea a fost dată publicității după acuzațiile contra lui Knight Landesman, co-editor al revistei internaționale de prestigiu Artforum, care a demisionat, miercuri, la câteva ore după ce a fost deschis un proces împotriva lui la New York, fiind acuzat de hărțuire sexuală.

„Suntem galeriști, artiști, scriitori, editori, curatori, directori, administratori ai galeriilor de artă, asistenți și interni – totți din lumea artei – și declarăm că am fost pipăiți, subminați, hărțuiți, infatilizați ignorați, amenințați și intimidați de cei în poziții de putere, care controlează resursele și oportunitățile”.

Scrisoarea este semnată și publicată azi în The Guardian, și cuprinde nume celebre precum: fotografa americană Cindy Sherman, câștigătoarea premiului Turner, Helen Marten,  dealer de artă și proprietara de galerie britanică Sadie Coles, artista cubanezo-americană Coco Fusco și Laura Barlow, curator la Muzeul de Artă Modernă din Doha.

Scrisoarea, pe care și-au adăugat numele alte 2.000 de persoane va fi distribuită pe paltformele de social media, cu hastagul #notsurprised. Documentul spune că „abuzul de putere nu este o surpriză” și că solicitarea de favoruri sexuale în schimbul promovării în carieră este ceva banal.

„Demisia unuia dintre editori de la una dintre cele mai cunoscute reviste de profil nu rezolvă problema mai mare și mai profundă – o lume a arteo care păstrează structurile de putere moștenite, cu prețul comportamentului etic.

Astfel de abuzuri apar frecvent și la nivel internațional, pe scară largă în această industrie. Am fost stracizați, reduși la tăcere, respinși pentru că „exagerăm” și amenințați când am dorit să expunem comportamentul sexual și emoțional abuziv. Nu vom mai tăcea!”, precizează semnatarii scrisorii.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Scrisoarea a fost dată publicității după acuzațiile contra lui Knight Landesman, co-editor al revistei internaționale de prestigiu Artforum, care a demisionat, miercuri, la câteva ore după ce a fost deschis un proces împotriva lui la New York, fiind acuzat de hărțuire sexuală.„Suntem galeriști, artiști, scriitori, editori, curatori, directori, administratori...

Preluat de la EVZ