UPDATE. Oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au declarat, pentru EVZ, că, cel mai probabil marți, Robert Turcescu va primi răspunsul la interpelare. Însă, precizează aceleași surse, conform legii, orice angajat al MAI, cum este și Raed Arafat, trebuie să aibă un atestat de la minister pentru a conduce mașina de serviciu, chiar dacă are permis de conducere, la fel ca în cazul oricărui polițist. În această situație, legea permite utilizarea girofarului și a sirenei, în situații de urgență. De remarcat, însă, că cei doi au un conflict exact pe 30 octombrie, ziua în care se împlinesc doi ani de la tragedia de la #Colectiv. Atunci, Arafat l-a acuzat pe Turceascu că manipulează opinia publică susținând o teorie a conspirației din care reieșea că ar fi fost ascunse cadavrele din clubul bucureștean.

Deputatul Robert Turcescu i-a făcut o interpelare ministrului de Interne Carmen Dan după ce l-a observat, luni dimineață, pe secretarul de stat Raed Arafat conducând pe DN1 o mașină care aparține Direcției pentru Situații de Urgență (DSU) care avea girofarul și alarma pornite.

„În coada de mașini infernală de pe DN1 la intrarea în București aud în spate sirena unei mașini cu girofar: un Audi B300 DSU. Am crezut că e o salvare, girofarul era pornit, sirena dată la maximum. La volan, singur dar evident grăbit și enervat că trebuie să stea cu pu…ea în trafic, nimeni altul decât Raed Arafat. Îmi spune cineva și mie de ce are ăsta mașină cu girofar? Și dacă e legal să folosească girofarul pentru a-și face loc în trafic? Totul s-a întâmplat la ora 9.10. Arafat, dai niște explicații?”, a scris deputatul Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook. Mai mult, el i-a transmis oficial ministrului de Interne Carmen Dan întrebări la care așteaptă explicații.

În replică, însă, secretarul de stat Raed Arafat explică și el, pe pagina sa de Facebook, că are dreptul legal de a conduce o mașină cu girofar și care sunt circumstanțele în care s-au petrecut „întâlnirea” de pe DN1.

„Iată explicațiile mele domnule Turcescu:

Se întâmplă să ocup o funcţie care are rol direct în gestionarea situaţiilor de urgenţă pe plan naţional. Hotărârea de Guvern nr 557 din 2016, desemnează şeful DSU comandant al acţiunii direct sau prin persoană desemnată având un rol în coordonarea situaţiilor de urgenţă deosebite şi în luarea deciziilor în ce priveşte răspunsul la aceste situaţii, mai ales când răspunsul implică resurse din afară judeţului în care are loc situaţia de urgenţă. Situaţia de azi de la Mina Uricani a fost exact o situaţie de acest gen ce necesită o coordonare şi mobilizare a unor resurse din afară judeţului Hunedoara precum şi luarea unor decizii în baza informaţiilor obţinute de la faţă locului. De când ocup această funcţie, din 2014, am utilizat semnalele de avertizare cu care este dotată maşină de serviciu pe care o am la dispoziție de maxim 5-6 ori, din care menţionez şi deplasarea la incendiul de la Colectiv şi la cel de la Bamboo, dar şi incendiul de la azilul de bătrâni unde m-am deplasat la faţa locului”, notează secretarul de stat în Ministerul de Interne.

El îi arată deputatului care este actul normativ care-i dă dreptul să aibă la dispoziție o mașină cu semnale de alarmă. Din comentariul lui Raed Arafat aflăm și că deputatul și-ar fi manifestat nemulțumirea în trafic.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/interpelare-turcescu-carmen-dan-2-576x1024.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/interpelare-turcescu-carmen-dan-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
UPDATE. Oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au declarat, pentru EVZ, că, cel mai probabil marți, Robert Turcescu va primi răspunsul la interpelare. Însă, precizează aceleași surse, conform legii, orice angajat al MAI, cum este și Raed Arafat, trebuie să aibă un atestat de la minister pentru a conduce...

Preluat de la EVZ