Săftoiu a scris pe Facebook, după ce Tribunalul Bucureşti a decis luni achitarea lui Vasile Blaga în dosarul în care era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, că se bucură pentru verdictul judecătorilor care au respins acuzațiile procurorilor. Blaga fusese trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploieşti, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenţei, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte cu două companii naţionale.

„Problema care priveşte societatea românească este că e grabnică nevoie de legea privind răspunderea magistraţilor”, a scris Săftoiu.

“Înainte să aruncați cu pietre, încercați să vă răzvrătiți după ce vă imaginați că vi se face un dosar, iar în baza acelui dosar trebuie să renunțați la carieră, să suportați oprobriul public, ca apoi să vină judecătorul să vă achite pentru că… nu există fapta. Dar cariera rămâne în urmă. Poate si relațiile sociale. Iar cel care v-a făcut dosarul continuă liniștit să facă alte dosare. Fără nici o răspundere. Asta e Justiția visată?”, a spus ea.

Deputatul PNL a combătut și poziția președintelui Klaus Iohannis, potrivit căruia prezumția de nevinovăție nu există pentru politicieni. 

„Am reţinut că un politician nu se bucură de prezumția de nevinovatie, total neconstituţional, altfel, și total în dispreţul drepturilor omului, ale oricărui om, indiferent din ce categorie socio-profesională face parte”, a spus ea.

Săftoiu a adăugat că fenomenul injustiției riscă să ajungă “în fiecare curte”.

„Injustiția, asemeni corupţiei, e ca o plagă. Se întinde peste tot şi, dacă nu i se pune stavilă, nu se va mai şti cine e cu adevărat vinovat. Un altfel de lagăr, creat de o instituție care îşi declamă zilnic forţa. O instituţie care nu e obligată de nimeni să îşi recunoască erorile! Pentru că, dacă ar fi dispusă să recunoscă că are propriile ”uscături”, ar însemna că si cei care fac dosare ”fără să existe fapta”, cum spune judecătorul, dar fac totuși dosare, trebuie să răspundă”, a scris deputatul liberal

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Săftoiu a scris pe Facebook, după ce Tribunalul Bucureşti a decis luni achitarea lui Vasile Blaga în dosarul în care era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, că se bucură pentru verdictul judecătorilor care au respins acuzațiile procurorilor. Blaga fusese trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA...

Preluat de la EVZ