Afacerea despre care vorbeşte John Kelly, şeful administrației de la Casa Albă, a avut loc în perioada în care Obama era preşedintele SUA. Kelly dorește însă și investigarea unui dosar întocmit pe numele lui Donald Trump, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

„Ca o persoană care nu se pricepe, mă gândesc că ar trebui să găsim pe cineva foarte, foarte obiectiv, care să le poată da de cap acestor acuzaţii”, a declarat Kelly în timpul unui interviu cu Fox News.

„Un consiliu special ar trebui numit de către Departamentul de Justiţie”, a mai adăugat el.

Republicanii din Congres, săptămâna trecută, au lansat o investigație în legătură cu o înțelegere a lui Obama, în care o companie rusă a cumpărat o firmă canadiană care deținea aproximativ 20% din livrările de uraniu din SUA.

Unii republicani au declarat că Departamentul de Stat al lui Hillary Clinton a aprobat acordul după ce fundația caritabilă a soțului său a primit o donație de 145 milioane de dolari. New York Times a raportat că Clinton, un democrat care a pierdut în faţa lui Trump la alegerile din 2016, nu a participat la decizie.

Republicanii au ridicat, de asemenea, întrebări cu privire la faptul că democrații ar fi finanțat un dosar în cadrul campaniei prezidențiale de anul trecut, care a dezvăluit acuzații detaliate despre legăturile lui Trump cu Rusia.

Washington Post a raportat săptămâna trecută că Marc Elias, un avocat pentru Clinton, a folosit fonduri de campanie pentru a angaja compania Fusion GPS, firma din spatele dosarului.

Cererea lui Kelly pentru un consiliu special de investigare a democraților vine ca o anchetă la sfatul lui Robert Mueller în ideea unei coluziuni dintre campania lui Trump şi primele acuzaţii ale rușilor.

Un juriu desemnat de Mueller l-a acuzat luni pe fostul manager de campanie al lui Trump, Paul Manafort, dar și pe Rick Gates. Un al treilea fost consilier de-al lui Trump, George Papadopoulos, a pledat vinovat la începutul lunii octombrie pentru că a mințit FBI-ul, scrie Reuters.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Afacerea despre care vorbeşte John Kelly, şeful administrației de la Casa Albă, a avut loc în perioada în care Obama era preşedintele SUA. Kelly dorește însă și investigarea unui dosar întocmit pe numele lui Donald Trump, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.„Ca o persoană care nu se pricepe, mă...

Preluat de la EVZ