În cursul anului 2017, în contextul desfășurării unui proces civil de partaj, avocatul Cosmin Panduru, în calitate de avocat în cadrul Baroului Timiș, a pretins de la una dintre părțile implicate în cauză suma de 2.000 euro. Ideea era ca, folosind o parte din bani, să mituiască un executor judecătoresc, astfel încât, ilicit, să se vândă un imobil, astfel încât acesta să nu mai poată fi supus procedurii de executare silită.
Ulterior, avocatul a considerat că banii sunt prea puțini pentru ilegalitatea pusă la cale și a mărit ”onorariul” la 4.000 de euro. Jumătate din bani i-au fost dați pe 26 septembrie, când a și fost prins în flagrant.
”Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timișoara, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză”, transmite Biroul de Presă al DNA.

Avocat violent

Amintim că avocatul Cosmin Panduru mai este cercetat într-un alt dosar penal, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru că ar fi ultragiat un polițist din Bozovici, dar și pe primarul din Prigor. Mai exact, în luna aprilie a acestui an, el lovit un agent de circulație sosit la locul unui accident. Agentul de poliţie Radu Constantin Iancu a fost trimis să intervină la un accident de pe DN 57 B, între Bozovici și Prilipeț, unde o  mașină se răsturnase pe carosabil. Când poliţistul Iancu i-a cerut avocatului Cosmin Panduru  să-și mute autoturismul oprit pe mijlocul drumului, a fost apucat de acesta de gulerul uniformei și lovit cu pumnul în bărbie. De asemenea, primarul comunei cărășene Prigor i-a făcut plângere penală avocatului care l-a agresat chiar în biroul său din primărie. ”A intrat cineva în biroul meu şi nu am apucat să văd cine era, pentru că eram cu capul în hârtii. M-am trezit luat la pumni, iar de la loviturile primite am căzut de pe scaun. De jos, m-am uitat şi am văzut că cel care mă lovise nu era altul decât Cosmin Panduru. M-a făcut gunoi, m-a scuipat şi a plecat. A fost surprins şi de camerele de luat vederi şi l-au văzut şi angajaţii primăriei” le-a declarat primarul polițiștilor, după ce a sunat la 112. Evenimentul a avut loc tot în primăvara acestui an, după incidentul cu polițistul. De asmenea, un coleg din Baroul Timiș îl acuză pe Pandusu că l-ar fi luat la bătaie.
 

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
În cursul anului 2017, în contextul desfășurării unui proces civil de partaj, avocatul Cosmin Panduru, în calitate de avocat în cadrul Baroului Timiș, a pretins de la una dintre părțile implicate în cauză suma de 2.000 euro. Ideea era ca, folosind o parte din bani, să mituiască un executor...

Preluat de la EVZ