Regizorul Mircea Drăgan s-a născut pe 2 octombrie 1932, dar în acte a fost trecut pe data de 3 octombrie, la Gura Ocniţei. Acesta a terminat IATC în anul 1955 ca şef de promoţie la secţia Regie.

Printre filmele cu care a debutat se numără „Dincolo de brazi” în anul 1957, apoi regizând capodopera „Setea” după romanul lui Titus Popovici, scrie DCNews.

„M-am săturat de tot ce se întâmplă. Ce să vă spun? Împlinesc 85 de ani. Ce filme mi-au rămas la suflet din toată cariera mea? Cele pe care nu le-am făcut. Pe ele le iubesc cel mai mult. Nu am fost lăsat să mai fac filme, tot ceea ce-mi doream mai mult, deci ce să spun?

Dacă vreți ca oamenii să știe despre mine vă rog să le spuneți să vadă filmele pe care le-am făcut. Ele vorbesc mult mai bine decât mine!”, a declarat regizorul Mircea Drăgan, pe 2 octombrie, în ziua în care a împlinit 85 de ani.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Regizorul Mircea Drăgan s-a născut pe 2 octombrie 1932, dar în acte a fost trecut pe data de 3 octombrie, la Gura Ocniţei. Acesta a terminat IATC în anul 1955 ca şef de promoţie la secţia Regie.Printre filmele cu care a debutat se numără „Dincolo de brazi” în anul...

Preluat de la EVZ